Jul O Nyår

Jul O Nyår

  • 74 Recept
Ugnsbakad brysselkål

Ugnsbakad brysselkål

Jag hittade det här receptet i någon tidning för ett tag sedan och nu har jag testat det. Verkligen jättegott, till lite vad som helst
Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Stekt ankbröst med sparris, bakade tomater och dillolja

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ankbröst 900 gram ankbröst 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Skysås 2 st schalottenlök 2 msk Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 1 tsk vit balsamvinäger 3 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 tsk strösocker 1 krm salt 1 krm svartpeppar Bakade tomater 8 st kvisttomat(er) 1 msk olivolja 2 krm flingsalt 1 krm svartpeppar Sparris 500 gram färsk sparris 1 tsk olivolja 1 krm flingsalt Dillolja 1 kruka(or) färsk dill 0,5 dl rapsolja 2 krm flingsalt Köp receptet
Oxfilé rossini med magisk madeirasås och hyvlad tryffel

Oxfilé rossini med magisk madeirasås och hyvlad tryffel

Garnering oxalis. 4 bit oxfilé, hängmörad mittbit (à 200 g) 2 kvist färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad 4 skiva anklever 1 svart tryffel smör, till stekning rapsolja, till stekning. Madeirasås2 schalottenlök 1 klyfta vitlök, krossad 3 kvist färsk timjan 3 dl rött vin 2-3 dl kalvfond, ej koncentrerad 2 msk madeiravin 25 g smör salt svartpeppar. Potatisfondant deluxe2 bakpotatis 3-4 msk ankfett 3-4 kvist färsk timjan salt. Haricots verts150 g haricots verts citron, finrivet skal och saft smör
Oxfilé med calvados- och pepparsås

Oxfilé med calvados- och pepparsås

Börja med potatisgratängen. Skala potatisen. Snabbast är att koka upp mjölk, grädde, salt, vitpeppar och vitlök i en kastrull och hälla över potatisskivornasom du lagt i en formsmord med smör

Havskräftor gratinerade

Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnsform. Blanda olivolja, rosmarin, vitlök, chiliflakes med salt och peppar efter smak i en bunke
Hallon och saltlakritsmarshmallows

Hallon och saltlakritsmarshmallows

Ingredienser Portioner. ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötterPersikosmak 160 g halverade persikogelegodis 2 dl rostadkokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodoroch grönpeppar 25 grönagrodorgelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortladtorkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupongKupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Glögglimpor

Glögglimpor

Det ska bli spännande att se hur väl de passar till julmaten. Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Saffransbröd i långpanna och Andra advent

Saffransbröd i långpanna och Andra advent

Topping. Pärlsocker. Instruktioner. Lägg saffranet i romenoch rör om. Smula jästen och blanda med mjölk, smör, saffran, stött kardemumma i en bunke eller en köksmaskin med degkrok
Fylld fläskfilé

Fylld fläskfilé

En supergodoch festlig rätt somabsolut bör testas, kanske till nyår. smör ocholivolja till stekning
Nyårsdesserten - Citronpannacotta med hallonsås och nötbräck

Nyårsdesserten - Citronpannacotta med hallonsås och nötbräck

Som jag lovadekommer här receptet på nyårets dessert. Man kan självklart också servera pannacottan i glas/dessertskålar, hälla såsen på och ha på lite nötter, men jag tyckte att det var lite roligare att servera pannacottan på ett annorlunda vis än det klassiska
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

Julen hinner knappt avslutas innan det är dags att planera för nästa festliga tilldragelse, Nyårsfesten