Blanda olivolja, örter, salt, peppar och rivet citronskal i en skål. Massera in blandningen i lammracksen bryn dem gyllenbruna i smör ocholja i en stekpanna
Börja med potatisgratängen. Skala potatisen. Snabbast är att koka upp mjölk, grädde, salt, vitpeppar och vitlök i en kastrull och hälla över potatisskivornasom du lagt i en formsmord med smör
Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Lägg dem med skalsidan nedåt i en ugnsform. Blanda olivolja, rosmarin, vitlök, chiliflakes med salt och peppar efter smak i en bunke
Ingredienser Portioner. ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötterPersikosmak 160 g halverade persikogelegodis 2 dl rostadkokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodoroch grönpeppar 25 grönagrodorgelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortladtorkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupongKupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Det ska bli spännande att se hur väl de passar till julmaten. Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Topping. Pärlsocker. Instruktioner. Lägg saffranet i romenoch rör om. Smula jästen och blanda med mjölk, smör, saffran, stött kardemumma i en bunke eller en köksmaskin med degkrok
Som jag lovadekommer här receptet på nyårets dessert. Man kan självklart också servera pannacottan i glas/dessertskålar, hälla såsen på och ha på lite nötter, men jag tyckte att det var lite roligare att servera pannacottan på ett annorlunda vis än det klassiska