Syra med Sven och annat sött

Syra med Sven och annat sött

Ingefärspicklad gurka

Ingefärspicklad gurka

Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl ättika (12%) 1 dl socker 1 1/2 dl vatten 1 krm salt 1 gurka 1 burk gari (inlagd ingefära, à 95 g) 4 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Picklade morötter med rostad morotscrème

Picklade morötter med rostad morotscrème

Smaka av med citronsaft, salt och peppar. I lördags gjorde Jonas tapas och en av rätterna var denna supergoda morotssallad som jag verkligen rekommenderar
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Lägg dem i en kastrull med kokande vatten. Skala och tärna pepparroten. Skala dem och ev skiva dem eller lägg in rödbetorna hela
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Inlagd squash

Inlagd squash

Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Blir klar på ett dygn så man behöver inte vänta med att äta den heller
Äppelmos på flera sätt

Äppelmos på flera sätt

Häll lite av den varma äppelmassan i en skål och rör ut askorbinsyran i den. Skribent och redaktör med intresse för matlagning
Kryddig äpplegelé

Kryddig äpplegelé

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder
HET äppelchutney

HET äppelchutney

Nu är ju detta med het, högst individuellt, men det får man nog säga att chutneyn blev het, precis som jag ville
Äppelchutney

Äppelchutney

Fräs löken med chilin och de torkade kryddorna på låg värme i olja tills löken mjuknat. Eller varför inte blanda med lite creme fraiche till en god grillsås
Äppelchutney som passar till det mesta

Äppelchutney som passar till det mesta

ja, det finns nog många användningsområden där det passar med en go' äppelchutney. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Äppel & Ingefärsvinägrett

Äppel & Ingefärsvinägrett

 Passar till min Påsksallad med mango, avokado och mozzarella. 1 liten schalottenlök, finhackad1 msk flytande honung0,25 dl vitvinsvinäger½ dl rapsolja0,25 dl olivolja½ äpple, skalat och skivat i små tärningar½ tsk ingefära, finhackad3 basilika blad, grovhackade1 krm svartpepparen nypa saltArbetsbeskrivning
Äppel och saffranschutney

Äppel och saffranschutney

Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Smulpaj - med äpple och kanel

Smulpaj - med äpple och kanel

Här nedan ser ni en variant med äpple och som är smaksatt med kanel. Frukt eller bär toppas med ett lager deg
Äppelgelé

Äppelgelé

Dra med en sked genom gelén och kolla så att den stelnat fint. Mosa eventuellt ihop dem med en potatisstöt eller mixa med en stavmixer
Hemmagjord äppelmust

Hemmagjord äppelmust

Ta sedan ur flaskorna ochmed locket. Det här inlägget delade jag med er för flera år sedan men jag vill pusha för det lite eftersom det är hög tid att göra egen äppelmust nu
Äpplesylt

Äpplesylt

Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda äpplen, ingefära, vatten, citron och strösocker i en gryta och sjud under omrörning i ca 30 minuter. saft och skal från 1 citron
Äpple och morotsbröd

Äpple och morotsbröd

Börja med att riva morötterna och äpplet (skalat). Detta bröd får sin härliga färg från morötterna och sin friska smak från äpplet
Äpple & kanelugnspannkaka

Äpple & kanelugnspannkaka

Här var vi lata och serverade med sprutgrädde. Jag älskar att variera mig med ett grundrecept. Kakan är färdig när det luktar gott i rummet och när smeten har stannat
Äpplemos med lakrits

Äpplemos med lakrits

Blanda ut lakritspulvert, askorbinsyranoch natriumbensoatet i lite mos, och blanda ner det i moset. Det blev verkligen gott, äpple och lakrits passar bra ihop
Syrade morötter

Syrade morötter

Skala och riv morötter, lägg i en stor bunke (även den ordentligt rengjord) varva med saltet, stöt gärna med (även den ordentligt rengjord) en mortelstöt, eller med något annat t
Syrad rödlök

Syrad rödlök

Har hittat en uppsjö med recept på syrade grönsaker och betar nu av dem ett efter ett. Fyll sedan glasburkar med lök och lime och fyll på med den varma lagen hela vägen upp