Smaka av med citronsaft, salt och peppar. I lördags gjorde Jonas tapas och en av rätterna var denna supergoda morotssallad som jag verkligen rekommenderar
Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder
Fräs löken med chilin och de torkade kryddorna på låg värme i olja tills löken mjuknat. Eller varför inte blanda med lite creme fraiche till en god grillsås
ja, det finns nog många användningsområden där det passar med en go' äppelchutney. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Passar till min Påsksallad med mango, avokado och mozzarella. 1 liten schalottenlök, finhackad1 msk flytande honung0,25 dl vitvinsvinäger½ dl rapsolja0,25 dl olivolja½ äpple, skalat och skivat i små tärningar½ tsk ingefära, finhackad3 basilika blad, grovhackade1 krm svartpepparen nypa saltArbetsbeskrivning
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Ta sedan ur flaskorna och på med locket. Det här inlägget delade jag med er för flera år sedan men jag vill pusha för det lite eftersom det är hög tid att göra egen äppelmust nu
Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda äpplen, ingefära, vatten, citron och strösocker i en gryta och sjud under omrörning i ca 30 minuter. saft och skal från 1 citron
Här var vi lata och serverade med sprutgrädde. Jag älskar att variera mig med ett grundrecept. Kakan är färdig när det luktar gott i rummet och när smeten har stannat
Blanda ut lakritspulvert, askorbinsyranoch natriumbensoatet i lite mos, och blanda ner det i moset. Det blev verkligen gott, äpple och lakrits passar bra ihop
Skala och riv morötter, lägg i en stor bunke (även den ordentligt rengjord) varva med saltet, stöt gärna med (även den ordentligt rengjord) en mortelstöt, eller med något annat t
Har hittat en uppsjö med recept på syrade grönsaker och betar nu av dem ett efter ett. Fyll sedan glasburkar med lök och lime och fyll på med den varma lagen hela vägen upp