Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena
Vispa ägg fluffigt, vispa ner sötströ, vanilj, citron och sist avsvalnat smält smör och mandelmjöl. rivet skal från 1 citron och pressad saft från ½ (jag tar med fruktköttet också). Häll i form med bakplåtspapper i botten och grädda ca 30 minuter i 150 graders ugn
Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och citronzest. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
Så efterlängtad som en fredag bara kan vara tror jag och nu känner jag mig som en människa igen. Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där