Jag tycker om vegetarisk mat, men jag är lat och tycker det är omständigt om jag ska hålla på och handla en massa grönsaker som sedan ska skalas, bitar, hackas, rivas osv
Vegetariskt är inget vi i vanliga fall äter här hemma hos oss, men inspirerad av allt fler som väljer att äta vegetariskt ibland, och med en dotter som allt mer intresserar sig för djur, natur och vår miljö, så har tanken fötts att börja införa en vegetarisk dag på vår veckomeny
Godmorgon lördag. Mysiga höstdagar med korvgrillning i skogen börjar närma sig. Även om det kanske än så länge är mer svala sensommarkvällar med korvgrillning som hägrar så längtar jag faktiskt lite till hösten
Helt underbar ny rätt jag skapade häromdagen. 2 pers. 1 stor sötpotatis. Dela den på längden. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper , ringla över olivolja o salta med flingsalt (snåla ej )
Under åren har det fyllts på med en hel del vegetariska recept här på bloggen, se etiketten "vegetariskt" i listen till höger, och jag tänkte att jag skulle ta och använda och sätta ihop dem till vegetariska veckomatsedlar några veckor framöver
Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong