. Idag lagade jag middagen här hemma. Det blev ugnsbakad lax, quinoa, broccoli med citronolja och sesamfrön, paprika och en ny spännande variant tomatsås
De var längesen jag åt pasta. Och gott var de. Den här är såklart glutenfri. Spagetti ( glutenfri från semper är godast)Laxfiléer skurna i tärningar1 burk kokosmjölkKokosoljaMajsstärkelseFärsk ingefäraFärsk limeKoka spagettin enl anvisning, jag brukar lägga på ett par minuter
Sommarvärmen är borta nu, i alla fall för tillfället. SMHI har utfärdat klass 1 vädervarningar för Jämtland och Västernorrland, man känner bara för att sitta inne och kura och äta en varm middag
Citronmarinerad fänkål och lax. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
Arvid och Sigrid tyckte att de liknande tår mer än fingrar. Nå det får duga. Fingerbröd10 dl ljummet vatten 1 dl olja 2 pkt torrjäst 1 msk socker 1 tsk salt ca 24 dl vetemjölRöd karamellfärg till 1/8 av degen
Detta är en enkel fisksoppa med ingredienser som man ofta har hemma. 500 g blandad fisk150 g skalade räkor1 gul lök (hackad)3 potatisar (i små bitar)2 morötter (skivade)0,5 - 1 purjolök0,5 msk tomatpuré0,5 tsk timjan1,5 msk vetemjöl7 dl vatten2 fiskbuljongtärningar2 dl cremè fraicheFräs morötter, lök och potatis några minuter
När vi hade middagsgäster för ett tag sedan gjorde vi en riktigt god fisksoppa. "Det här är den godaste fisksoppan jag någonsin ätit, och jag har ätit en hel del fisksoppa"
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 förpackningar (à 500 g) krossade tomater salt och peppar 4 portioner pasta (gärna spaghetti) 2 msk kapris 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken