Stoppa korv till jul. Nu är det ju snart första advent och jag har själv bestämt mig för att göra allt som jag känner för och strunta i allt som jag inte känner för
Här kommer några bilder från vår mysiga nyårsafton. I krispig kyla skålade vi in tolvslaget, och en del raketer smälldes även av till pappor och barns stora glädje
50 g jäst för söta degar33 cl julmust33 cl mörk öl eller porter250 g kvarg1 dl brödsirap4 tsk salt1 msk mald ingefära 2 msk mald pomeranskal1/2 tsk mald kryddnejlikor 2 dl russin20-22 dl rågsikt Det blir ca 32 st Smula ner jästen i en bunke
Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
Usch och fy vilket trist väder det har blivit, regntunga skyar som läcker vatten på oss. Vi vill ha tillbaka solen och värmen vi fick en försmak av förra veckan, vinterkläderna är ju undanpackade och har ersatts av sommarkläder som vill bli använda
Igår var det inte något vidare väder, redan från morgonen så mulnade det på och man nästan förväntade sig ett riktigt åskväder på kvällen, men det kom varken det eller regn
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. I dagens inlägg har jag tänkt ta upp hur du kan förbättra din tarmflora och få en gladare mage genom att inkludera mat som är rik på levande bakterier
Saftig rabarberkaka. Nu när rabarbern inte längre är sådär späd och krispig som den är precis i början av sommaren tycker jag att det är gott att göra en rabarberkaka av stjälkarna
Rabarbermarmelad med citron och vanilj. 23 Maj 2016 /. 06. 39 /. Recept. /. Permalink /. 0. I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god
Det är så gott och så enkelt att göra. Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella. I den här använde jag mig av jasminris istället för långkornigt ris