frukt och bär

frukt och bär

  • 34 Recept
Sylt och marmelad
Äppelkaka från Åmål

Äppelkaka från Åmål

Skala och hacka den. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Rör ner mjöl, mjölk, hackad sötmandeln, och strösocker
Citron- och Ingefärashot

Citron- och Ingefärashot

Var så sugen på bacon- och äggröra – yummie. Att citron och ingefära är bra för immunförsvaret vet nog de flesta
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Rensa och skölj bären. Dra kastrullen från värmen och skumma väl. Receptet kommer ur boken "Safta och sylta" som är skriven av Malin Landqvist

Blåbärssylt

Lägg blåbären i en kastrull och slå sockret över. Låt koka upp och. Häll upp sylten i en väl rengjord glasburk och sätt på locket
Hallonsylt

Hallonsylt

Rensa bärenoch låt dem sakta koka upp. Skaka grytan då och då. Häll upp den heta sylten på rena, varma burkar och förslut genast
Drottningsylt

Drottningsylt

Gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar. Rensa bären. Tillsätt natriumbensoat och häll upp på atamonsköljda burkar, sätt på locken direkt
Nektarinpaj

Nektarinpaj

Nektarinerna är i säsong och är extra goda och billiga just nu. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt tärnat smör och nyp ihop till en smulig massa
Nektarinpaj

Nektarinpaj

Mät upp mjöl och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Dela, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor
Äppelmos

Äppelmos

Lägg äppelbitarna och vattnet i en kastrull. Rör om då ochoch mosa ev. Rör ner sockret och låt det smälta
Äppelmos

Äppelmos

Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem och lägg i en skål med kallt vatten för att undvika att dem blir bruna
Fantastisk äpplekaka - Amazing apple cake

Fantastisk äpplekaka - Amazing apple cake

Bröa formen, häll i smet, skala och skiva äpplen i halvmåneform och tryck ner i smeten. Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker
Saftig äpplekaka

Saftig äpplekaka

Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. Blanda ner smör och de rivna äpplena i smeten
Äpplekaka som i Frankrike

Äpplekaka som i Frankrike

Skala, kärna ur och klyfta eller skiva äpplena, lägg dem tätt omlott i formen, strö över socker och kanel
Oopsies och fiffiga prylar

Oopsies och fiffiga prylar

Dela vitor och gulor. Rör ihop gulorna med fiberhusk, philadelphia och bakpulver och vänd sedan ner vitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig
Krämig citronpaj

Krämig citronpaj

Riv det yttersta skalet på citronerna och pressa ur saften. Tillsätt citronsaft och rivet skal. Skrapa ur vaniljstången och häll ner ovispad grädde
Spökmaränger

Spökmaränger

Ta skålen från vattenbadet när marängen är fast och fortsätt vispa tills den kallnat. Grädda 20-30 min tills de känns lätta och torra
Citronpaj

Citronpaj

Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och smöret. Vispa ihop crème fraiche, Lemon Curd, socker, vaniljsocker och ägg
Syrlig citronpaj  i miniformat

Syrlig citronpaj i miniformat

Arbeta ihop rumsvarmt smör, socker, mjöl och vatten till en deg. Skrubba citronerna noga och riv skalet (bara det gula)