Efterrätter

Efterrätter

  • 16 Recept
Galet god citroncheesecake

Galet god citroncheesecake

Förra fredagen blev det tårtor till jobbets födelsedagsbarn igen. Jag brukar göra tre stycken. en choklad, en cheesecake (för det gillar folk) och en annan
Påsktårta med chokladcreme

Påsktårta med chokladcreme

Rör smör och socker mjukt och vispa äggen ett i taget. Tillsätt riven mandelmassa och sikta vetemjöl samt bakpulver i smeten
Tarte Tatin med vaniljcrème

Tarte Tatin med vaniljcrème

Mät upp mjöl, socker och smöret i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Mixa till smulor. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop till en degboll
Mörk chokladmousse á la Fares

Mörk chokladmousse á la Fares

Krämig chokladmousse gjord på mörk choklad och som toppas med lättvispad grädde och ex-vis bär eller krossad daim
Mörk Chokladmousse a la Per Moberg

Mörk Chokladmousse a la Per Moberg

Koka upp vatten i en kastrull för att förbereda vattenbad. Bryt sönder chokladen på en tallrik och ställ över det kokande vattnet och låt chokladen smälta helt
Mörk chokladmousse

Mörk chokladmousse

Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad. Rör om. Lättvispa grädden. Dela ägget. Vispa äggvitan till hårt skum
Limepaj med kondenserad mjölk

Limepaj med kondenserad mjölk

14 Digestivekex, ca 200 gram. 1100 gram smält smör. 1Fyllning. 4 äggulor. 11 burk sötad, kondenserad (400 gram) mjölk
Citronpaj

Citronpaj

Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och smöret. Platta ut i en pajform, 24 cm i diameter
Dagens recept: Gräddkaka med äpplen

Dagens recept: Gräddkaka med äpplen

DAGENS RECEPT 14-11-30GRÄDDKAKA MED ÄPPLENEn verkligt gammaldags men icke desto mindre mycket god efterrätt så här på hösten är gräddkaka