* 1½ dl vetemjöl* ½ dl grahamsmjöl (i receptet jag hittade hade de 2 dl vetemjöl och inget grahamsmjöl)* 2 tsk bakpulver* 1½ tsk salt* 4 dl lättmjölk* 2 ägg* 5 medelstora potatisar (Potatisarna ska vara lite större än stora ägg, dock inte strutsägg) * 2 msk flytande smör eller margarin till att smörja våffeljärnet * Knaperstekt bacon* Lingonsylt* Cream Fresh Gör så här. Börja med att i en bunke röra ihop mjölet (1½ dl vetemjöl och ½ dl grahamnsmjöl)Blanda i saltet (1½ tsk) Bakpulvret (2 tsk) Skala potatisarna (5 äggstora)Riv potatisarna på den grövsta sidan på ett rivjärn. Blanda i äggen (2 st)Häll i lättmjölken (4 dl)Blanda i potatisen Du rivit. 5 medelstora potatisar
Jag tycker väldigt mycket om potatis och västerbottensost är också väldigt gott. Släng ner det i en potatistårta med ihopvispade ägg, mjölk och grädde och du har ett tillbehör som passar till det mesta
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade och grillade potatisen. Eftersom köttet tog all plats på grillen så fick potatisskivorna landa i ugnen för att få färg
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Det är nu vi ska njuta av den underbara färskpotatisen. Färskpotatissallad hör verkligen sommaren till tycker jag (även om det känns som att den blivit lite bortglömd de senaste åren)
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Sötpotatis tycker vi om att äta och det gör vi så ofta tillfälle ges. Sötpotatis är mycket avlägsen släkt till den vanliga potatisen och är en flerårig krypande ört som tillhör familjen vindeväxter