Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form. Skär purjolöken och skinkan i bitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet
Jag erkänner att jag inte är vidare duktig på just kött så denna gången var det inte jag utan min fantastiske man Leif som bjöd på denna goda stek på den sista Highland Cattle steken
Ett berg av kött, mmmmmmm. När köttet gått klart i ugnen, lägg genast ner det i påsen. När min mamma bjuder på buffé finns den här fläskfilén allt som oftast med, och det är alltid den som tar slut först på bordet