Bröd

Bröd

Hembakt baguette

Hembakt baguette

25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
Hembakta polarkakor

Hembakta polarkakor

Skulle man kunna leva på bara en sak då skulle jag lätt välja hembakat bröd. Idag bakade jag dessa otroligt goda ”polarbröd” och jag njöt verkligen av varje tugga
Godaste vetefrallan!

Godaste vetefrallan!

Hemligheten är Manitoba cream - ett vetemjöl med extra mycket vårvete som har en väldigt hög proteinhalt och vilket gör att degen kan binda mer vätska och därmed bli högre och luftigare bröd
Snabbjäst källarfranska till frukost

Snabbjäst källarfranska till frukost

De här källarfranskorna behöver bara jäsa en gång, vilket gör att de kan bakas samma morgon de ska ätas ifall man är uppe tidigt och inte avlider av hunger
Matsäcksfrallor

Matsäcksfrallor

Ta ut frallorna och lägg över dem på ett brödgaller eller ett rent ugnsgaller. Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk
Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

-)Hur gott är det inte annars med nybakat bröd tillsammans med en god ost, mums. Någon mer är jag som fryser
Mikas frukostfrallor

Mikas frukostfrallor

I Sverige är det ju ganska vanligt att köpa frallor till lördags och/ eller söndags morgonen. I Helsingfors verkar det inte vara lika vanligt och vårt alternativ blir oftast sådana frallor man värmer i ugn
Nattjästa frukostfrallor

Nattjästa frukostfrallor

surdegarna blev för sura och har åkt i soporna igen men suget efter att baka surdegsbröd kommer säkert tillbaka så småningom
Frukostfrallor

Frukostfrallor

Man kan enkelt förstå varför bakning har blivit så populärt hemma i stugorna på sista tiden. Det är ju få saker som slår en nybakt fralla med smör på, eller hur

Källarfranska

Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet och rör i resterande ingredienser
Lantbröd

Lantbröd

Innan jag skriver mer om vår dag så tänkte jag bjuda dig på mitt goda recept på lantbröd. En av pappas kollegor fick några bröd att smaka på och han ringde pappa och frågade hur han kunde få tag på mer bröd
Bröd eller frallor

Bröd eller frallor

Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Mammas Hembakta Frallor (kalljästa)

Mammas Hembakta Frallor (kalljästa)

Som nämnt tidigare bakade min mamma mycket bröd när jag var liten. Detta bröd är ett som jag alltid kommer att minnas, jag och mina systrar åt oftast frallorna med smör, ost och marmelad
Kickis stora frukostfrallor

Kickis stora frukostfrallor

Koka upp vattnet och häll det över havregryn och vetekross. Låt svalna till 37º. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt smör, farinsocker, rågmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt
Supergoda frallor!

Supergoda frallor!

Hej på er. Hoppas ni har det bra i vårvädret. Det är så skönt ute och vi hoppas att våren är här för att stanna
Frallor

Frallor

Att gå till bageriet för att få goda frallor är ju bäst. Men är bageriet stängt eller man inte orkar gå ut i rusket kan man göra sina egna
Fluffiga frallor Victorias provkök

Fluffiga frallor Victorias provkök

Ta inte i för mycket mjöl för hemligheten till fina bröd är mindre mjöl. Vik degen som en limpa och skär lagom stora bitar som du viker ihop till ett slarvigt bröd
Kalljästa frallor Fredriks fika

Kalljästa frallor Fredriks fika

Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 min tills de fått ordentligt med färg. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet
Grova frallor

Grova frallor

Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 12 dl mörkt lantbrödsmjöl. 110 dl vatten 50 g jäst 1 dl rapsolja 0,5 dl sirap 2 tsk salt 2 dl havregryn 1 dl rågkross 1 dl vetekross 1 dl grovt rågmjöl 1 dl grahamsmjöl 2 dl mörkt lantbrödsmjöl 1 dl linfrö 1 dl solroskärnor 10-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross