Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet. Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna
Ingredienser Portioner. 6 6 tomater 1 liten gul lök 1 - 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger 1 msk brun farin 1/2 - 1 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar 1/2 dl strimlad basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp på medelhög värme under ständig vispning, annars kan det skära sig. Annars blir det äggröra. I veckan hade vi födelsedagsfirande här hemma och då blev det goda marängbakelse med citroncurd och bär till dessert
1 l rapsolja eller annan neutral olja till fritering. 1 l rapsolja eller annan neutral olja. Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas
Focaccia, grundrecept. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter
Chokladfrosting ( dubbla denna satsen i en stor långpanna ). Jag kan också börja med att säga att när jag gör denna på jobbet, i varmluftsugn,då den blir peeerfekt, gör jag receptet 1 + 1/2 sats i långpanna på 160 grader i 19 min. Vispa ihop och häll upp i önskad form( kom ihåg att göra 1 1/2 sats till en ”vanlig/stor” långpanna )
Vi fick idén av våra grannar och har därefter gjort det på egen hand. Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig