Brytbröd

Brytbröd

  • 11 Recept
Vallmo rutor

Vallmo rutor

Smula jästen i deg bunken. Ljumma mjölken till 37 grader,häll den i bunken och lös upp jästen. Tillsätt salt ,socker, vetemjöl och margarinet
Morotslimpa med havregryn

Morotslimpa med havregryn

Morotslimpa med havregryn. 2 st. limpor. Du behöver. 50g jäst. 6 dl mjölk. 2 ½ tsk salt. 2 msk rapsolja. 1 msk socker
Ciabatta

Ciabatta

Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Ljust lantbröd

Ljust lantbröd

Dela sönder jästen och smula ner den i en bunke. Häll det ljumma vattnet i bunken. Rör om. Tillsätt salt, margarinet, all rågsikt och 6 dl av vetemjölet
Gott ljust formbröd

Gott ljust formbröd

Ett gott hembakt bröd. Det är inte mycket som slår det i mitt tycke. Det är inte heller särskilt svårt att göra
Matsäcksfrallor

Matsäcksfrallor

Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Rostfranska – VishamnsbrödFormfranska med lite tugg i. Brödet går lätt och fort att baka och är gott att rosta. Går att frysa in – på så vis finns färskt bröd att rosta varje morgon. Eftersom brödet får jäsa riktigt länge blir det extra smakrikt. Gör en hel sats om det finns tillgång till bakmaskin, halvera om brödet ska bakas för hand.
Eget bake-off bröd

Eget bake-off bröd

Finns det något som slår doften av nybakat. Okej, det skulle väl vara att få äta av det goda också, men den här doften – den är helt magisk
Brytbröd i långpanna.

Brytbröd i långpanna.

Såg bild på det här brödet som "Hela Sverige Bakar-Fredrik" bakat och tänkte att jag måste baka det jag med