Pasta med mangold, parmesan och valnötter 500 g spagetti. 14 klyftor vitlök. 150 g smör. 1100 g mangold. 1salt och peppar. 165 g spenat. 10,25 kruka gräslök www.koket.se
Penne med oxfilé och grädde 400 g penne-pasta. 1300 g oxfilé. 13 msk smör. 14 dl grädde. 13 dl kraftig oxbuljong. 10,5 dl konjak. 11 kvist färsk timjan www.koket.se
Fläskfilépasta med gorgonzolasås 400 g fläskfilé. 11 gul lök. 11 päron. 16 dl pasta penne eller liknande rörpasta. 1svartpeppar och salt www.koket.se
Pappardelle con gorgonzola e broccoli 250 g pasta-pappardelle. 11 st broccolihuvud (200 g utan stjälk). 11 st vitlöksklyfta, finhackad. 1100 g gorgonzola www.koket.se
Spaghetti Carbonara Börja med att skära sidfläsk i strimlor. Koka upp vatten med 10 g salt per liter och häll i pasta. Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar www.koket.se
Lasagne al forno 12 st lasagneplattor, färska eller torkade. 1500 g köttfärs. 13 st bladselleristjälkar. 12 st morötter www.koket.se
Rigatoni med krämig paprikasås och vitlöksfräst zucchini 400 g rigatoni. 11 röd paprika. 11 gul paprika. 11 rödlök. 12 klyftor vitlök. 11 torkad peperoncino (chili), liten www.koket.se