Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 3/4 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena majsstärkelse Till servering 4 port ris gärna svart råris lättkokta morötter sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1. Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). 2. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Rödbetor och ost är som bekant en lyckad smakkombination. Jag gillar med både chevré och fetaost och sältan i osten går så fint ihop med de söta rödbetorna
D. e. t. a. k. y. c. l. i. n. g. r. p. å. v. f. o. ö. h. b. s. B. d. m. ä. K. 4. 1. ,. 8. 2. 6. 3. /. O. j. S. u. C. L. é. H. I. T. G. R. 0. 5. w. z. (. ). P. F. t D. d l
Nu är det kantarelltider och jag älskar kantarellrätter. Detta Chardonnay vin passar till lättare rätter av kyckling eller medelkraftiga fiskrätter och skaldjur, men är även trevlig som sällskapsdryck
Jajamän, så är det. Den här soppan hör nog till det mest inflammationsdämpande du kan stoppa i dig. Morötter, vitlök, lök, gurkmeja, ingefära och curry är alla exempel på mat med högt IFD-värde
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något