Fisk

Fisk

  • 12 Recept
God laxrätt för festlig buffé (eller i lunchlådan)

God laxrätt för festlig buffé (eller i lunchlådan)

Lägg laxen i en ugnsfast form som är ungefär lika stor som fisken. Jag har lagat mat i hundra år (känns det som i alla fall) och tycker väl att jag testat det mesta när det gäller klassiska rätter
Gräddbräserad gös

Gräddbräserad gös

600 g gös 1 msk smör 1 burk ansjovis 1 påse babyspenat 3 dl grädde vitpeppar salt
Gös i vitvinssås med sparris- och morotsstänger

Gös i vitvinssås med sparris- och morotsstänger

Håll varmt under folie medan resten av fisken får sjuda. Lägg hälften av fisken i sjudande sås och låt puttra under lock cirka 5 minuter, tills den är genomkokt. 5 st fiskbuljongtärning. 5 st fiskbuljongtärning 0
Foliebakad regnbåge

Foliebakad regnbåge

Klipp bort gälarna på fiskarna. Lägg fiskarna på foliearken. Öppna paketen och kontrollera att fisken är klar
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Baka fisken i ugnen i ca 20 minuter. Strö saltet i en form och lägg på laxen med skinnsidan ner. Rör ihop olja, pressad citronsaft och senap
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet