mat

mat

Krispigt fläsk i hoisinsås

Krispigt fläsk i hoisinsås

Fläskkarré800 g fläskkarré 1 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 dl matolja. ris4 dl jasminris ca 7 dl vatten 1 msk rostade sesamfrön
Spröd skaldjurspaj

Spröd skaldjurspaj

körsbärstomater. Dela körsbärstomaterna och fördela all garnering över pajen. Paulina och Anette bjöd på den här übergoda pajen när vi var i Ostvik för ett tag sedan
Jalapenopoppers!

Jalapenopoppers!

Du kanske också gillarSmördegspaj med kantarellerLaxtournedos med färskost och soltorkade tomaterKrämig sötpotatisgratäng med vitlök och färskost 1 rulle kyld smördeg
kinesisk köttfärs med nudlar

kinesisk köttfärs med nudlar

Här har middagsmaten precis kommit på bordet, hur går det för er.  Den här rätten går precis lika bra att laga med quornfärs för ett vegetariskt alternativ
Grilltillbehör – såser, röror och andra favoriter

Grilltillbehör – såser, röror och andra favoriter

Pebre (chilensk tomatsalsa) - recept. 8 gula körsbärstomater. 8 röda körsbärstomater. 5 körsbärstomater. 1 msk tomatpuré. 1 dl olivlja (gärna kalamata). Pulled beef på grillat franskbröd med chimichurri 8 gula körsbärstomater. 8 röda körsbärstomater. 5 körsbärstomater. 1 msk tomatpuré. 1 dl olivlja (gärna kalamata)
Lax med citronsås och risonipilaff

Lax med citronsås och risonipilaff

800 g laxfilé. 15 dl vispgrädde. 13 dl crème fraiche. 11 dl färsk dill, hackad. 10,5 purjolök. 11 citron (justera syra efter smak)
Bulgogi

Bulgogi

Bulgogi är en koreansk maträtt som betyder eldkött som syftar på att det vanligtvis grillas över träkol
Friterade risbollar

Friterade risbollar

Har ätit de förut och tyckt att det var lite tama så denna gång matade jag på lite mer med cayennepeppar och det blev bättre
Risbollar med kryddig tomatsås

Risbollar med kryddig tomatsås

Skålla tomaterna och skala dem. Blanda dem med en burk krossade tomater. Dela, kärna ur och hacka chilin fint, rör ner den i tomatblandningen
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Här kommer receptet på fiskgratängen som jag serverade till middag igår. Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen
Stickans festspätta

Stickans festspätta

600 g spättafilé (eller annan plattfisk). 1400 g bredbar kräft- eller räkost. 12 dl vispgrädde. 1250 g lättcreméfraiche
Chilicheese snurror

Chilicheese snurror

Servera dem med sallad, som tillbehör vid maten eller på buffén. Goda filodegssnurror med smak av chilicheese