Åter igen så använde jag mig av Johannas Tårtors recept för att göra tårtbotten. Sätt en krage på din form annars kommer de rinna över (gå in på Johannas Tårtor så ser du en bild på hur det ser ut)
Så nu ska mina tårtor bli snyggare. Inspirerad av "Hela Sverige bakar" så satte jag igång att baka en tårta till den där möhippan för drygt en vecka sedan
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Det finns mängder av recept på tårtbotten, här kommer ett smaksatt med citron. Jag valde att dela smeten på 2 formar á 15 centimeter i diameter, grundreceptet ska bakas i 1 form á 15 centimeter i diameter (tänk på att du i så fall behöver en hög form (10 cm) alt
I helgen gjorde jag en mousse på fläder som var riktigt god. Den fick en ganska mild smak av fläder och passade väldigt bra i hop med hallonmoussen som jag hade som fyllning två i tårtan
Idag bjuds det på en gris som knappt ens en vegetarian kan motstå =) Om du är sugen på att göra en egen marsipangris, och vill ha tips på hur man kan gå tillväga så kan denna filmsnutt som på ett överskådligt sätt visar hur en marsipangris växer fram vara till hjälp
I går prövade jag ett annat tårtbotten recept,annars brukar jag köra 3lika delar. Men jag kollade igenom en gammal tidning och det var ett bröllop reportage med Gunilla Wall,hon som har och jag var tvungen att testa på
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Här kommer mitt andra bidrag till Alexandre Bonnettävlingen. Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
Har ni börjat ert planerade inför påskmiddagen eller kommer ni gå bort till dukat bord. Vi är bortbjudna nästan alla dagar i påskhelgen, men jag kommer bidra med några rätter till buffébordet
Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
Recept200 g jordgubbar (eller valfria bär)½ dl vatten½ dl socker100 g färskost (använde kesella)ca 1 dl florsocker4 gelatinblad2 dl vispgräddeLägg gelatinbladen i en skål med vatten så att de mjukas upp