Under helgen i Varberg bjöd Ullah bland annat på denna goda tårta. Kombinationen en seg kladdkaksbotten med kall och len chokladmousse och en syrlig topping av passionsfrukt gjorde att jag tog mer än en bit
Botten till denna tårta är en variant av den jag använt till flera andra tårtor. Till kalas i helgen bjöds det på God chokladtårta som serverades med en ljummen hallonsås
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
När jag såg den här tårtan skrek jag till ”sluta. ”. var tvungen att baka den och det var snabbt. Blev däremot inte lockad av bottnarna då de hade väldigt mycket smör i relation till glasyr och fyllning som redan innehöll nog och skulle gräddas för länge för min smak
Så nu kan jag efter många "om, men, ska jag jag" baka de där kakorna och tårtorna som egentligen innehåller absurda mängder äggvita, utan dåligt samvete eller kylen fylld av äggula
Jag inspireras mycket av Louise som har bloggen Louise´s SpisÄnda sedan jag provade hennes very cherry chocolate cake så har jag varit sugen att testa någon mer av den här typen av tårtor