Hej. Här kommer gårdagens bakverk. Potatisbakelser. Grymt goda och lite nostalgi över det hela då jag liksom många andra hade en mamma som brukade baka dessa då jag var liten
Den här päronpajen är enkel att göra och dessutom jättegod. I ursprungsreceptet ska kokosflingor strös över pajen men jag testade även att strö grovhackade hasselnötter över halva pajen och det var nästan ännu godare
1. Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt
Gillar man choklad och sirapskakor, så kommer man att älska de här kakorna. Härligt sega och goda. Tanken är att våra hantverkare ska få en burk av dessa imorgon
När jag smakade smeten (för det måste man ju) insåg jag att den skulle bli galet god eftersom den påminde om mammas citronfromage i smaken – dvs perfekt balans mellan syra och sötma