Egentligen är jag mer av en papadom-kind-of-person men den senaste tiden har jag börjat baka naan som vi penslar med vitlökssmör innan servering och jösses, vad gott det är
När släkten skulle komma och fira Zack så orkade jag inte baka en ordentlig tårta, så det fick bli denna banansplit brownie paj som nästan är som en tårta
Som jag nämnt tidigare är jag inte mycket för det här med ”dagar. ” Jag äter kanelbullar närhelst jag känner för det och behöver således inte ha en speciell dag
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4 (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min