Pajdeg. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen
Pajdegen. Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Den här blev jag alltså bjuden på i lördags men det lär inte dröja innan jag gör den själv för den var riktigt god och en paj som hela familjen lär tycka om
Låt svalna och häll i pajskalet. Spritsa eller klicka ut marängen på pajen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är 24 cm i diameter
Lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda, i ca 10 minuter, mitt i ugnen
En av årets nyheter var en riktigt god lökpaj, som jag givetvis knyckte med mig receptet på. Dagens inlägg bjuder på blandade foton från påskmiddagen samt receptet på lökpajen
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Strö den rivna osten över det förgräddade pajskalet
Pajskal. Blanda ihop pajdegen till en grynig massa och platta ut den i en form med avtagbara kanter (ca 23 cm). När det gått ca 30 minuter fyller du pajskalet med kycklingen och baconen. Häll sedan denna över pajen och ställ in i ugnen i 35-45 minuter
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren