Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Degen kan man variera på alla möjliga sätt – här är ett recept som ger ett saftigt och gott bröd som passar även den som vill vill undvika mjölkprodukter
Du kan också baka bröden i två brödformar (som på bilden) smorda med lite olja. Ta ut brödet. Knacka brödet på botten, låter de ihåligt och fast så är brödet klart
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Har aldrig gjort knäckebröd förut, så det var kul att testa. Ett recept från en kollega. Och det var mycket lättare att göra än vad jag trodde att det skulle vara
Min mormor Karin dog för några år sedan på julafton och med julen nalkandes runt hörnet kom jag att tänka på en av alla hennes mjuka kakor som hon brukade baka
Desto längre du knådar degen, desto bättre blir brödets resultat. Detta för ett snyggare bröd. Vill du ha det ännu snyggare så siktar du över mjöl över brödet