Min sambo välkomnades till bordet med nybakade scones och hemmagjord apelsinmarmelad. Låt koka i 5 minuter. Häll i sockret och låt koka ytterligare 5 minuter
Jag hade länge velat ha en lergryta, men min tanke var då aldrig att jag skulle baka i den. Då jag hade ganska mycket surdeg bestämde jag min för att välja ett recept med inslag av surdeg
Grädda i ugnen ca 30-40min. Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
Låt stå ca 10 minuter så att chiafrön och psylliumförskalet sväller ordentligt. Först 60 minuter i 100 grader, sedan ytterligare en timme i 75 grader och då med en trägaffel i ugnsluckan så att fukten kan komma ut från ugnen. Ställ in ytterligare 30 minuter i 75 grader med ugnsluckan på glänt
Jag torkade mina några timmar på kvällen sen lät jag dem torka över natten i ugnen utan värme för att sedan slå på värmen på morgonen tills de torkat helt
Människorna i min närhet hostar och nyser. De är proppfulla med både C-vitamin och antioxidanter. Forskningen visar att nypon innehåller mer C-vitamin än några
Svep in den i aluminiumfolie och en diskhandduk och ställ åt sidan medan du gör eventuella såser. Receptet kommer från boken Jamies matrevolution av Jamie Oliver
Låt koka ett par minuter till. 286 kcal28,5 g protein12,5 g fett13,1 g kolhydraterMarockansk kycklinggryta, 5 port500 g kycklingfiléer1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk rapsolja2,5 dl matlagningsgrädde1/2 hönsbuljongtärning2,5 dl vatten1 tsk soja1,5 tsk sambal oelek1/2 msk honung1/2 citron, rivet skal1 pkt kikärter2 msk hackad persilja (fryst går bra. Koka upp och låt puttra under lock ca 10 minuter
lammkotletter med salt, peppar, sött paprikapulver, timjan, spiskumminfrön, olivolja. min. Middag på 30 minuter enligt Jamie Oliver. Ställ tillbaka formen i ugnen för ca 15 min. Ta ut lammkotletterna från ugnen, vänd de i saften från formen och in i ugnen igen för 10 min. 4 st lammkotletter med salt, peppar, sött paprikapulver, timjan, spiskumminfrön, olivolja
Sätt in kycklingen i ugnen i 15 minuter så att den får fin färg. Sänk värmen till 180 grader och låt fågeln steka vidare i 25-30 minuter. Ta ut den och låt den vila i minst 20 minuter. Ställ in kycklingen igen i ca 5-7 minuter
Är steken mindre så blir tiden i ugnen mindre. Låt steken vila ca 20 minuter innan du skär upp den. Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn
Koka upp och låt stå och småkoka några minuter. Den här gången blev det dock en lammstek som fick gå på låg värme i ugnen tills lagom innertemperatur som för mig och min familj är ca 60 grader, lagom rött kött. Ta ut och låt vila i folie ca 10-15 min
Blanda lammbitarna med kryddorna och låt marinera minst en timme. Vi åt en sallad till med kalamataoliver, grillad haloumiost, rödlök och tomater men om du är mer hungrig så kan du såklart göra en god couscoussallad eller fritera några potatis och rör ihop en tsatsiki