Kyckling

Kyckling

  • 7 Recept
Kyckling med soltorkade tomater & basilika

Kyckling med soltorkade tomater & basilika

När kycklingen fått färg, tillsätt buljong, grädde, basilika, citron/vinäger och socker. 4 portioner 600 g kyckling (filé eller innerfilé)1 st hackad gul lök8 st soltorkade tomater 1 dl hönsbuljong 2-3 dl grädde 1/2 msk torkad basilika salt och svartpepparnågra droppar citron/vinägeren knivsudd socker2 dl riven Västerbotten (går bra utan ost) Skär kycklingen i bitar och stek i smör ihop med lök och tomater, salta och peppra. 600 g kyckling
Kyckling i underbar sås!

Kyckling i underbar sås!

Rör ihop såsen och häll över kycklingen. 6 personer 6 kycklingfiléer 5 dl vispgrädde 3 dl creme fraiche 3 msk kinesisk soja3 vitlöksklyftor ev 2 tsk sambal oelekLägg filéerna i en ugnsfast form. 6 kycklingfiléer
Wok med kyckling, cashews, broccoli och söt sojasås

Wok med kyckling, cashews, broccoli och söt sojasås

En är att du vänder kycklingen i majsstärkelse. Det gör kycklingen extra saftig. Tillsätt kycklingen. Knyt till och vänd runt kycklingen så den täcks av majsstärkelsen på alla sidor
Ugnsbakad kyckling och osttäckt potatisgratäng

Ugnsbakad kyckling och osttäckt potatisgratäng

Ställ i kylen medans kycklingen förbereds. 4 kycklinglår el. 1 hel kyckling. Salta och peppra kycklingen, pressa eventuellt över 1 vitlöksklyfta, lägg i en smörad ugnssäker form. Baka kyckling och gratäng på 225 grader i ca 30-40 min. 4 kycklinglår el. 1 hel kyckling