När kycklingen fått färg, tillsätt buljong, grädde, basilika, citron/vinäger och socker. 4 portioner 600 g kyckling (filé eller innerfilé)1 st hackad gul lök8 st soltorkade tomater 1 dl hönsbuljong 2-3 dl grädde 1/2 msk torkad basilika salt och svartpepparnågra droppar citron/vinägeren knivsudd socker2 dl riven Västerbotten (går bra utan ost) Skär kycklingen i bitar och stek i smör ihop med lök och tomater, salta och peppra. 600 g kyckling
Rör ihop såsen och häll över kycklingen. 6 personer 6 kycklingfiléer 5 dl vispgrädde 3 dl creme fraiche 3 msk kinesisk soja3 vitlöksklyftor ev 2 tsk sambal oelekLägg filéerna i en ugnsfast form. 6 kycklingfiléer
En är att du vänder kycklingen i majsstärkelse. Det gör kycklingen extra saftig. Tillsätt kycklingen. Knyt till och vänd runt kycklingen så den täcks av majsstärkelsen på alla sidor
Ställ i kylen medans kycklingen förbereds. 4 kycklinglår el. 1 hel kyckling. Salta och peppra kycklingen, pressa eventuellt över 1 vitlöksklyfta, lägg i en smörad ugnssäker form. Baka kyckling och gratäng på 225 grader i ca 30-40 min. 4 kycklinglår el. 1 hel kyckling