Kött O Potatis

Kött O Potatis

Stora köttbullar i kantarellsås

Stora köttbullar i kantarellsås

12 msk Brynt Schalottenlökfond. 12 st vitlöksklyftor. 12 msk kantarellfond. 5 dl havregryn 1 dl vatten 2 msk Brynt SchalottenlökfondBongTouchof Taste 1 st gul lök hackad 1 st ägg 0. 5 dl persilja hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen Sås 200 g kantareller 2 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl grädde 2 dl mjölk 1 krm svartpeppar nymalen 2 msk kantarellfondBongTouchof Taste Tips. smaka av med 1 msk svartvinbärsgeléBlötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min. 1Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser. 1Formastoraköttbullaroch lägg dem på oljade tallrikar. 1Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar. 1Stek klart i ugnen på 150 grader i ca 10 min så att de blir genomstekta. 1Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan. 1När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfondoch grädde. 1Låt koka upp och sjud såsen i ca 5 min. 1Smaka av med svartpeppar och eventuellt en msk svartvinbärsgelé
Kalvgryta med kantareller

Kalvgryta med kantareller

Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Salta och peppra. Blanda i fond. Rör omoch då. Skala och skär morötterna i små bitar
Fläskfilé tagliata med pesto och soltorkad tomatkräm

Fläskfilé tagliata med pesto och soltorkad tomatkräm

700 g fläskfilé 900 g delikatesspotatis 40 g rucolasallad 1 citron, i klyftorolivolja salt peppar. 1Pesto2krukor färsk basilika 1 klyfta vitlök 1,5 dl olivolja 0,7 dl pinjenötter 100 g parmesanost, riven. 1Soltorkadtomatkräm6soltorkadetomater 1 dl crème fraîche 1,5 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven
Potatis bolangère.

Potatis bolangère.

Potatisgratäng utan grädde. Användningsområdena för den här smalare gratängen är dessutom många fler än dess gräddiga kusin
Mustig gryta med rödvin

Mustig gryta med rödvin

Ni vet en sån där som fått puttra lääääänge, så alla smakerna fått tid att utvecklas ochköttet bli så mört så det faller sönder bara man tittar på det
Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter

Tryffelpasta med champagne, svamp och pinjenötter

tryffelolja, några droppar. neutral olja, till stekning. 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon. 1 kruka färsk dragon. 75 g parmesanost, till servering. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, till servering neutral olja, till stekning salt peppar
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar. Sås3 dl grädde 1 msk kalvfond 1 msk dijonsenap 1,5 tsk torkaddragon 1 tsk honungdroppecitron, saft salt peppar
Oven Baked Sweet Potato Balls

Oven Baked Sweet Potato Balls

250 gram peeled sweet potato75 gram grated cheddar cheeseSeasonedpanko1 cup panko2tablespoonoliveoil1/2teaspoon salt, orto taste1/2 teaspoon pepper, orto taste2 tablespoon grated parmesan (asiago/romano is okaytoo)
Fläskfilé med gorgonzola

Fläskfilé med gorgonzola

Lägg köttet i ugnssäker formoch slå över såsen. Servera med klyftpotatisoch sallad. I söndags åt vi den här goda fläskfilén
Lövbiffsgratäng

Lövbiffsgratäng

Den ska inte brynas innan, den kommer att bli färdig i ugnen sedan, ochköttet blir väldigt saftigt ochgott