Fisk

Fisk

  • 32 Recept
Fisk- och skaldjurssoppa med citronaioli

Fisk- och skaldjurssoppa med citronaioli

300 g torskrygg 300 g laxfilé 2 dl skalade räkor 1 gul lök, finstrimlad i halvmånar 0,5 fänkål, tunt hyvlat 2-3 msk olivolja, till stekning 1 msk tomatpuré 1 fast potatis 1-2 msk dill, finskuren 3 dl torrt vitt vin 3 msk koncentrerad fiskfond 1-2 msk koncentrerad hummerfond 5-6 dl vatten 0,5 g saffran 0,5-1 tsk fänkålsfrö, stött 3 dl vispgrädde 0,5 krm cayennepeppar salt svartpeppar, nymalen
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Kall dillsås till panerad fisk

Kall dillsås till panerad fisk

Blanda samtliga ingredienser och ställ kallt i kylskåpet minst 15 min innan sittning. Smaklig måltid. 1 kruka Färsk dill
Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Matsedel vecka 49

Matsedel vecka 49

Fiskgratäng med tomat, bara att blanda ihop och grädda. Fiskgratängen är god till kokt potatis och grönsallad
Rödtunga på ”walevska vis” med potatiskräm

Rödtunga på ”walevska vis” med potatiskräm

12 rödtungafilé 2 msk smör, smält citronskal från 1 citron 1 hummer, kokt. Potatiskräm1 dl mjölk 3 dl grädde 2 lagerblad 1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 kg mandelpotatis 200 g smör 3 äggula salt peppar tryffelolja
Grillad lax med sparris och västerbottenssås

Grillad lax med sparris och västerbottenssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram laxfilé(er) Rubb 1 st citron(er) 1 tsk råsocker 2 tsk kummin, hel 2 tsk fänkålsfrön 1 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Västerbottenssås 0,5 klyfta(or) vitlök 3 dl vispgrädde 75 gram Västerbottensost 2 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk vitvinsvinäger Tillbehör 1 kg delikatesspotatis 250 gram färsk sparris 1 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Matsedel vecka 17

Matsedel vecka 17

Fisk i kombination med salsa och nachochips, funkar det. Min egna variant av tacofisk där salsan får vara huvudnumret under ett knaprigt täcke av nachochips
Risotto m Lax

Risotto m Lax

Gudomlig. 4 pers. 4 laxfileer. 1/2 kruka färsk timjan. 100 g parmesan. 3 scharottenlökar. 3 dl avorioris. 3 dl hönsbuljong
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Germans fiskgratäng

Germans fiskgratäng

Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnsfast form. Strö över räkorna, musslorna och resten av dillen över fisken
Fetaost fylld lax i saffransås

Fetaost fylld lax i saffransås

1 fiskbuljong tärning. 1 fiskbuljong tärning. Saffransåsen är mycket enkel. Grädde, vin, buljong, saffran och så pricken över i