Förrätter

Förrätter

Krämig svamptoast med karamelliserad lök

Krämig svamptoast med karamelliserad lök

400 g kantareller (eller blandsvamp) 4 skivor surdegsbröd, ljust 25-50 g växtbaserat matfett, att steka brödet i 2,5-3 dl sojagrädde 1-2 tsk vit misopasta 1 dl färdigkokta cannellinibönor 0,5 tsk färsk timjan, bladen salt svartpeppar, nymalen
Brieost i crustader!

Brieost i crustader!

Detta har blivit min nya last. Makalöst goda. Första gången jag åt dom var hos min goda vän Helena. Perfekta att servera både till fördrinken, eller göra när du är sugen på något litet
Soppa på Karl-Johansvamp

Soppa på Karl-Johansvamp

Med all den underbara svampen som vi plockade i höstas så börjar vi med att göra en soppa och vilken soppa sen, helt fantastiskt underbart god, till den så gjorde vi lite LCHF krutonger på lågkolhydratsvis, kämpegott
Löktarte med svamp och parmesan

Löktarte med svamp och parmesan

Det finns mycket gott man kan göra av smördeg, det här är min favorit. Om du vill göra egen smördeg hittar du receptet här
Bakelse med västerbottensfyllning

Bakelse med västerbottensfyllning

1 ark smördeg. 1 ägg. 0,5 dl mjölk. 3 dl västerbottensost, riven. salt. peppar. löjrom, MSC-märkt. crème fraiche
Morotssoppa med räkost

Morotssoppa med räkost

Halloj, gott folk. Det har varit en späckad vecka med möten och utvecklingssamtal så man kanske inte är piggast i kvarteret just nu
Hemmagjorda sötpotatischips

Hemmagjorda sötpotatischips

I fredags när vi skulle kolla på fotbollen så ville jag styra upp något snacks och då gjorde jag egna sötpotatischips
Supergoda tilltugg med aprikos

Supergoda tilltugg med aprikos

Hej,. Äntligen kom våren och värmen. Jag hoppas verkligen att maj bjuder på strålande väder. Det börjar bra med en röd dag mitt i veckan och utlovat soligt och varmt