Fröknäcke, grova dinkelfrallor samt dessa tekakor är resultatet av en dag med en hel del bakning. 2 msk baksirap. Jäs ca 30 minuter under en bakduk. Placera dem på bakplåtspapper på en plåt och jäs i ca 25 minuter. 2 msk baksirap
Bakar ganska ofta tekakor av olika sorter, tycker det är enkelt och det går rätt fort. 2 dl mjölk1 burk kesella50 g jäst2 msk brödsirap1 tsk salt2 tsk bakpulver1-1,2 liter mjölRör ned mjölk, kesella och jäst i gröten. Låt vila 10 min på bakbordet. 2 tsk bakpulver
Baka, baka, det är verkligen kul. Låt jäsa övertäckta på en plåt med bakplåtspapper ca 45 min-1 timma. Igår blev det en sats tekakor, en lite grövre variant med havregryn och kruskakli, supergoda
Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem sedan svalna på plåten under en bakduk. Knåda degen några minuter och låt den sedan jäsa under bakduk i ca 50 minuter. Nagga hål i ytan och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter
Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor. Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina
Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 8-10 lika stora bitar. 1 msk bakpulver