Bak

Bak

Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Bakade lite tekakor idag, de blir så saftiga mjuka och goda med havregryn i och mättar mycket bättre då
Tekakor med havre och dinkel

Tekakor med havre och dinkel

Fröknäcke, grova dinkelfrallor samt dessa tekakor är resultatet av en dag med en hel del bakning. 2 msk baksirap. Jäs ca 30 minuter under en bakduk. Placera dem på bakplåtspapper på en plåt och jäs i ca 25 minuter. 2 msk baksirap
Grova tekakor

Grova tekakor

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar
Grova tekakor

Grova tekakor

Bakar ganska ofta tekakor av olika sorter, tycker det är enkelt och det går rätt fort. 2 dl mjölk1 burk kesella50 g jäst2 msk brödsirap1 tsk salt2 tsk bakpulver1-1,2 liter mjölRör ned mjölk, kesella och jäst i gröten. Låt vila 10 min på bakbordet. 2 tsk bakpulver
Grova tekakor

Grova tekakor

Då passar söndagen perfekt för en bakdag, tråkigt väder var det också. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig
Grova Tekakor

Grova Tekakor

Tekakor tycker jag är riktigt gott. Här har jag gjort en lite grövre variant med linfrön och rågmjöl. Grova Tekakor
Grova tekakor med havregryn och kruskakli

Grova tekakor med havregryn och kruskakli

Baka, baka, det är verkligen kul. Låt jäsa övertäckta på en plåt med bakplåtspapper ca 45 min-1 timma. Igår blev det en sats tekakor, en lite grövre variant med havregryn och kruskakli, supergoda
Saftiga grova tekakor

Saftiga grova tekakor

Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem sedan svalna på plåten under en bakduk. Knåda degen några minuter och låt den sedan jäsa under bakduk i ca 50 minuter. Nagga hål i ytan och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter
Goda, grova tekakor!

Goda, grova tekakor!

Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor. Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina
Bärpaj

Bärpaj

Hallon och blåbärspajEfter att ha jobbat hela helgen, blev det att göra en god sommarpaj med blåbär och hallon

Smarrig bärpaj

Utan pengar, sötsug och lusten till att baka hoppades jag innerligt på att vi hade bär kvar i frysen
Bärpaj med smak av kokos och vanilj

Bärpaj med smak av kokos och vanilj

Det bjöds på hembakt bröd med diverse pålägg och en härlig paj efter det till Mellis. Idag har ungarna haft kompisarna på besök och vad skoj de hade
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 8-10 lika stora bitar. 1 msk bakpulver