Imorse stekte jag en bit ytterfilé av älg, slängde ner den i crockpoten och tog med barnen på en (enlig dem alldeles för lång) skogpromenad (i den skog älgen tidigare hade sprungit)
Det har blivit många slow cooker-recept den här hösten, men det är bara att inse att det är bekvämt och gott med nygjord mat när man kommer hem från jobb
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Imorse laddade vi vår Crock pot med en stor älgstek och en massa goda tillbehör. Den fick sedan ligga och gotta sig på låg temperatur och var färdiglagad lagom tills vi kom hem från jobbet
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar