Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka 7 minuter för krämig gula. Spola i kallt vatten. Rör samman crème fraiche, ishavsrom och dill till en sås
Stugsemester i Dalarna Nu är jag hemma igen, efter en lugn vecka med riktig vildmarkssemester. Jag och L har haft det härligt i de djupa skogarna i norra Dalarna
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Skala räkorna och dela eventuellt varje räka i två bitar. Ställ åt sidan. Dela chilin längs med, skrapa ut och släng bort kärnorna, strimla chilin tunt på längden och hacka de långa strimlorna fint
Ett härligt tillskott bland julmaten med smak av kanel, kardemumma och spiskummin. Passar perfekt till kallskuret från julbordet, ugnsstekt lax eller kyckling
Sanna kom över på mat och jag slängde ihop en wook på de grönsaker som fanns i kylen, morötter, vitkål, paprika, vårlök, vitlök, sesamfrön, sockerärter och ingefära + nudlar
Det var ju det där med julmaten med. Jag har otroligt svårt för konceptet julbord – visserligen gillar jag i princip varje del för sig, men ihop blir det bara för mycket och för flottigt
Det är tisdag och det känns som det vore passande med ett recept på brysselkål. Det kan ju tyckas konstigt att lägga ut ett recept på det, men för att brysselkål ska vara riktigt goda så ska de ju vara perfekta, vilket inte är helt enkelt
Oj, nu har det stått still länge här på bloggen. Den sista semesterdagen som skulle bli så bra och då jag skulle få så mycket gjort blev tyvärr en riktigt jobbig dag