God fortsättning allesammans. Hoppas ni fått en bra start på nya året. Har varit mycket planerat senaste tiden så idag unnar jag och dottern oss en lugn dag hemma
Du kan använda vilken svamp du vill i den här grytan och om du inte har tid eller lust att ge dig ut i skogen och plocka går det alldeles utmärkt med champinjoner eller annan svamp från matbutiken
lägg i lagerblad, svartpeppar och grönsakerna i grytan. Dela potatisen på mitten och lägg i grytan. Häll på grädden, red av grytan med majsena utrört i lite kallt vatten
Lägg det brynta köttet i grytan och tillsät vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad
Bryn löken och morötterna och lägg dem i grytan. Kalops är perfekt att göra i crockpot. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Lägg i grönsakerna i kycklinggrytan och koka ytterligare 5 minuter. Jag har säkert lagt upp något liknande recept här tidigare men denna gryta är så smarrig att den tål att upprepas
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Häll ner resten av ingredienserna i stekpannan, sjud ihop några sekunder till sky som hälls i grytan, rör om och sätt kokaren på lägsta, låt grytan tillagas så i ca 9 - 10 timmar