Be att få läggen knäckt och fråga samtidigt om den behöver vattenläggas innan kokningen. Lägg den i en gryta och häll på så mycket vatten att det täcker läggen
Raggmunkar är verkligen allas favorit här hemma och går alltid åt i ett nafs. Man önskar sig dock ett rejält stekbord när de ska tillagas för det tar sin lilla tid men å andra sidan gör jag det inte så värst ofta så det är faktiskt värt att stå å vända och uthärda all stekos
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En riktig klassiker. Gott. 4 portioner500 g nötfärs1/2 dl ströbröd2 dl mjölk eller grädde1 liten gul lök1 msk smör1 ägg1-1 1/2 tsk salt2 krm pepparTillbehör
Skär filéerna i skivor som är 1 cm breda och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt skivad salladslök och svamp i bitar och fräs ett par minuter
1 kg nöt eller blandfärs. 1 ägg. 1/2 dl grädde. 1 hackad gul lök. En skvätt kalvfond. 1/2 dl ströbröd (alt. pofiber/fibrex om du vill undvika kolhydrater/gluten)