Husmanskost

Husmanskost

  • 21 Recept
Fläskägg med rotmos

Fläskägg med rotmos

Be att få läggen knäckt och fråga samtidigt om den behöver vattenläggas innan kokningen. Lägg den i en gryta och häll på så mycket vatten att det täcker läggen
Carbonara på julskinka

Carbonara på julskinka

Har ni, som jag, julskinka kvar. Jag brukar pula in den i frysen och filura ut vad man ska göra med den
Per Morbergs falukorv i ugn med potatismos

Per Morbergs falukorv i ugn med potatismos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Korv 550 gram falukorv 2 msk senap , fransk 2 msk ketchup 0,5 st gul lök(ar) 2 st tomat(er) 100 gram ost Potatismos 800 gram potatis(ar) , mjölig 1 dl mjölk 50 gram smör 0 st salt 0 st svartpeppar Tillbehör 250 gram haricots verts , eller broccoli 1 salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Raggmunkar med fläsk och lingonsylt

Raggmunkar med fläsk och lingonsylt

Raggmunkar är verkligen allas favorit här hemma och går alltid åt i ett nafs. Man önskar sig dock ett rejält stekbord när de ska tillagas för det tar sin lilla tid men å andra sidan gör jag det inte så värst ofta så det är faktiskt värt att stå å vända och uthärda all stekos
Klassiska kroppkakor

Klassiska kroppkakor

Skala och koka potatisen. Låt den svalna något. Pressa den i en bunke och blanda med ägg, salt och mjöl till en fast deg
Makaronilåda

Makaronilåda

Koka pastan enlig anvisningarna på förpackningen. Fräs tärnad kassler och hackad lök i en stekpanna med olja ett par minuter
Köttbullar med lingon

Köttbullar med lingon

Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Hacka champinjonerna. Blanda färs, mjöl, vatten, ägg, salt och peppar i en skål. Rör färsen smidig och jämn
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En riktig klassiker. Gott. 4 portioner500 g nötfärs1/2 dl ströbröd2 dl mjölk eller grädde1 liten gul lök1 msk smör1 ägg1-1 1/2 tsk salt2 krm pepparTillbehör
Kycklinggryta med pasta

Kycklinggryta med pasta

Skär filéerna i skivor som är 1 cm breda och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt skivad salladslök och svamp i bitar och fräs ett par minuter
Bondomelett med korv

Bondomelett med korv

Tärna korven. Skala och hacka löken. Tärna potatisen. Fräs korv, lök och potatis i en stekpanna med matfett tills det börjar få fin färg
Köttbullar!!!

Köttbullar!!!

1 kg nöt eller blandfärs. 1 ägg. 1/2 dl grädde. 1 hackad gul lök. En skvätt kalvfond. 1/2 dl ströbröd (alt. pofiber/fibrex om du vill undvika kolhydrater/gluten)