Vit chokladganache150 g vit choklad 0,5 vaniljstång, märgen 7,5 g honung 150 g vispgrädde (40%) [1,5 dl]. 1Sylt75 g björnbär [1,1 dl] 75 g hallon [1,1 dl] 90 g strösocker [1 dl] 15 g citronsaft, färsk [1 msk]. 1Botten2äggulor 18 g strösocker [1,3 msk] 2 äggvitor 30 g strösocker [2,25 msk] 0,5 vaniljstång, märgen ca 1 krm salt 30 g vetemjöl [0,5 dl] 25 g majsstärkelse [0,55 dl] 2 g bakpulver [0,4 tsk] ca 1 krm salt 25 g vispgrädde, 40% [0,25 dl] florsocker. 1Färskostfyllningchokladganache 225 g färskost [2,25 dl]. 1Dekoration färska bär
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Vetedeg700 g vetemjöl [12 dl] 300 g standardmjölk, rumsvarm [3 dl] 120 g strösocker [1,25 dl] 100 g smör, rumsvarmt 1 ägg 10 g salt [1,5 tsk] 30 g kardemummakärnor, stött (2 msk) 30 g jäst, smulad. 1vaniljkräm500 g mjölk 1 vaniljstång 125 g strösocker 120 g äggula 40 g majsstärkelse 50 g smör
55 g smör 140 g strösocker [1,6 dl] 7 g vaniljsocker [2,5 tsk] 55 g rapsolja [0,6 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 1,6 g salt [1,3 krm] 1,8 g hjorthornssalt [3 krm]
300 g grädde, vispad 50 g smör, brynt och saltat 2-3 g malen kardemumma, grovmalen 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra) 2 dl vatten, iskallt 200 g grädde, lättvispad till servering. 1Hjortronmylta250 g hjortron, frysta 120 g rörsocker, strö 10 g vaniljsocker. 1Lättsjudna glasrabarber600 g rabarber 200 g vatten 200 g strösocker 1 vaniljstång 1 citron, saften. 1Rabarbersylt400 g rabarber 100 g jordgubbar, frysta 300 g strösocker
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör, vaniljsockerochströsocker, tillsätt den smälta chokladenoch sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Placera havrekakorna på ett smörpapper eller smörad plåt. Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter
Jag joxadeihop en vit kladdkaka häromdagen, och den vart ju populär. Vanlig kladdkaka börjar ju kännas lite trist, har kört nutellakladdkaka ett tag för att variera men nu kände jag för något nytt - och med vit choklad i skåpet var valet inte så svårt längre
Ramlade över ett recept på Subway kakor på baka. Smält smöret, vispa ihop farin, ägg ochvaniljsocker. Chokladkakorna blev med Marabouchoklad i, och några med M&M i