kakor o bullar

kakor o bullar

Rulltårta med bär och vit choklad

Rulltårta med bär och vit choklad

Vit chokladganache150 g vit choklad 0,5 vaniljstång, märgen 7,5 g honung 150 g vispgrädde (40%) [1,5 dl]. 1Sylt75 g björnbär [1,1 dl] 75 g hallon [1,1 dl] 90 g strösocker [1 dl] 15 g citronsaft, färsk [1 msk]. 1Botten2äggulor 18 g strösocker [1,3 msk] 2 äggvitor 30 g strösocker [2,25 msk] 0,5 vaniljstång, märgen ca 1 krm salt 30 g vetemjöl [0,5 dl] 25 g majsstärkelse [0,55 dl] 2 g bakpulver [0,4 tsk] ca 1 krm salt 25 g vispgrädde, 40% [0,25 dl] florsocker. 1Färskostfyllningchokladganache 225 g färskost [2,25 dl]. 1Dekoration färska bär
Mazarintårta

Mazarintårta

Mördeg300 g vetemjöl 200 g smör 100 g strösocker. 1glasyr florsocker vatten. Mördeg300 g vetemjöl 200 g smör 100 g strösocker
Wienerbröd

Wienerbröd

Wienerbröd50 g jäst 2,5 dl mjölk, kall 1 ägg 0,5 tsk salt 2 msk strösocker 8 dl vetemjöl 300 g smör. 1Garnering ägg, till pensling 1 dl florsocker 1 msk vatten
Cookies med vit choklad och macadamianötter

Cookies med vit choklad och macadamianötter

170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Vaniljbullar - se & gör

Vaniljbullar - se & gör

Vetedeg700 g vetemjöl [12 dl] 300 g standardmjölk, rumsvarm [3 dl] 120 g strösocker [1,25 dl] 100 g smör, rumsvarmt 1 ägg 10 g salt [1,5 tsk] 30 g kardemummakärnor, stött (2 msk) 30 g jäst, smulad. 1vaniljkräm500 g mjölk 1 vaniljstång 125 g strösocker 120 g äggula 40 g majsstärkelse 50 g smör
Enkla drömmar

Enkla drömmar

55 g smör 140 g strösocker [1,6 dl] 7 g vaniljsocker [2,5 tsk] 55 g rapsolja [0,6 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 1,6 g salt [1,3 krm] 1,8 g hjorthornssalt [3 krm]
Kardemummavåfflor

Kardemummavåfflor

300 g grädde, vispad 50 g smör, brynt och saltat 2-3 g malen kardemumma, grovmalen 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra) 2 dl vatten, iskallt 200 g grädde, lättvispad till servering. 1Hjortronmylta250 g hjortron, frysta 120 g rörsocker, strö 10 g vaniljsocker. 1Lättsjudna glasrabarber600 g rabarber 200 g vatten 200 g strösocker 1 vaniljstång 1 citron, saften. 1Rabarbersylt400 g rabarber 100 g jordgubbar, frysta 300 g strösocker
Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter

Brownie med kolatäcke, marshmallows och jordnötter

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör, vaniljsockerochströsocker, tillsätt den smälta chokladenoch sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Silviakaka

Silviakaka

Vispa ägg ochsocker vitt och fluffigt. Rör ihop bakpulver och mjöl, rör ner i smeten tillsammans med vatten ochcitron
Martins enkla havrekakor

Martins enkla havrekakor

Placera havrekakorna på ett smörpapper eller smörad plåt. Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter
Recept: Enkel, vit kladdkaka

Recept: Enkel, vit kladdkaka

Jag joxadeihop en vit kladdkaka häromdagen, och den vart ju populär. Vanlig kladdkaka börjar ju kännas lite trist, har kört nutellakladdkaka ett tag för att variera men nu kände jag för något nytt - och med vit choklad i skåpet var valet inte så svårt längre
Subways kakor

Subways kakor

Ramlade över ett recept på Subway kakor på baka. Smält smöret, vispa ihop farin, ägg ochvaniljsocker. Chokladkakorna blev med Marabouchoklad i, och några med M&M i
Rimbobullar

Rimbobullar

Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. Så gissa om jag blir lite nostalgisk när jag äter dessa
Kalljästa mandelbullar med glasyr

Kalljästa mandelbullar med glasyr

Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg. Låt bullarna svalna på galler. Vik in långsidornamot mitten, platta till och kavla lätt