Man kanske inte kan blogga om något så enkelt som en sallad men när man just nu sitter på ett försenat SJ tåg kan man ju alltid drömma om lite mat att stoppa i sig
4 4 port risonipasta 1 liten rödlök 2 huvuden gemsallad (à 80 g) 200 g soltorkad tomat i olja 1/2 dl rostade solroskärnor 200 g halloumiost 1 tsk olja 1 liten vitlöksklyfta Dressing 2 msk olja från de soltorkade tomaterna 2 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kortpasta 3
Två gånger under den gågna helgen har vi frossat på sallad toppad med kallrökt lax och avokado. Resten av ingredienserna har varit olika typer av salladsblad, rädisskivor, rödlöksstrimlor, cocktailtomater, gurka och lätt ångad grön sparris
Ikväll gjorde jag en fräsch sallad med bla rökt lax, räkor, sparris och avocado. Till salladen gjorde jag en pepparrotsdressing som du hittar receptet på här
Vänd ner lite olivolja och balsamvinäger i salladen. Fördela sparrisen och räkorna i salladen. Fördela salladen på 4 assietter och ringla dressingen över. 8 dl blandad sallad
Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Idag blev det en fräsch sallad med varmrökt lax, räkor och sötpotatis till middag. Till salladen hade jag en lime och ingefärsdressing som du hittar receptet på här