Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Det enda som kan ta lite tid är att skala räkorna. ½ påse skalade räkor (frysta som tinats). Tillsätt räkor och grädde och koka inte utan bara värm upp
Räkor. Blanda räkorna med kryddröran och rör runt. Stek räkorna hastigt. (Om du inte fick fatt i råa utan redan kokta räkor ska de i stort sett bara hettas upp
Strö över de skalade räkorna, häll över såsen. Så nu ska jag iallafall på veckorna hålla mig till detta, så får vi se om jag får samma resultat som sist Ägg och räkgratäng1 liten form för 2 personer5 hårdkokta ägg500 gr räkor (Skala själv, mycket godare)Bechamelsås, vit sås (Vill du vara riktigt strikt tar du inte vetemjöl i såsen utan en skvätt grädde istället)Krydda såsen med cayennepeppar och salt och hackad dill
Lägg i räkorna och strö över fetaost efter smak. Shrimp saganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. ca 300 g räkor med skal
Tillsätt de rensade räkorna och låt dem fräsa med några minuter, så de blir riktigt heta. I vårt recept anges koktiden till några minuter, så passa på och koka endast så att räkorna blir riktigt heta
Stek räkorna och chilin i oljeblandningen. Räkorna ska få en smakrik, ”bränd” yta. När vinångorna har dunstat, ta stekpannan från värmen och vänd ner pastan i räkorna
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
I torsdags satt jag och tittade på tv-programmet "Tina möter" där Tina Nordström åker och besöker någon känd person för att laga mat tillsammans med den
Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser. Tiggerräkor. När det fräser så häller du i räkorna och låter dem vara i ca 1,5 min beroende på storleken
Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar
Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök samt dill och fördela kryddsmöret över räkorna. 600 g räkor med skal. 1salt och pepparLägg räkorna i en ugnsfast form. Ugnsstek räkorna i 225°C tills de är lätt gyllenbruna och smöret har smält helt