Räkor

Räkor

Förrätt Nyår
Heta räkor

Heta räkor

Tina och skala räkorna. I med resten av ingredienserna, utom sambal och räkor. I med sambal och lägg i räkorna
Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

Sist rör du ner de skalade räkorna.  Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Gambas Marti al pil pil

Gambas Marti al pil pil

3-4 dl olivolja (av god kvalitet) 1 grönsaksbuljongtärning (eller ca 2 msk valfri fond) 1 klyfta vitlök (stor) 0,5 gul lök 2 tsk chiliflakes (eller färsk hackad chili) 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 knippe gräslök (eller bladpersilja) jätteräka, råa ca 2 dl prosecco (eller cava) 1 citron (liten)
Mustig Räkgryta – Snabblagat

Mustig Räkgryta – Snabblagat

Det enda som kan ta lite tid är att skala räkorna. ½ påse skalade räkor (frysta som tinats). Tillsätt räkor och grädde och koka inte utan bara värm upp
Kryddiga räkor med broccolikräm

Kryddiga räkor med broccolikräm

Räkor. Blanda räkorna med kryddröran och rör runt. Stek räkorna hastigt. (Om du inte fick fatt i råa utan redan kokta räkor ska de i stort sett bara hettas upp
Räkor i curry

Räkor i curry

I med räkorna och låt dem bli varma, men låt det inte koka. 1 kg oskalade räkor. -Mama Skogly ♥ 1 kg oskalade räkor
Ägg och räkgratäng, den perfekta kvällsmaten!

Ägg och räkgratäng, den perfekta kvällsmaten!

Strö över de skalade räkorna, häll över såsen. Så nu ska jag iallafall på veckorna hålla mig till detta, så får vi se om jag får samma resultat som sist Ägg och räkgratäng1 liten form för 2 personer5 hårdkokta ägg500 gr räkor (Skala själv, mycket godare)Bechamelsås, vit sås (Vill du vara riktigt strikt tar du inte vetemjöl i såsen utan en skvätt grädde istället)Krydda såsen med cayennepeppar och salt och hackad dill
Shrimp saganaki

Shrimp saganaki

Lägg i räkorna och strö över fetaost efter smak. Shrimp saganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. ca 300 g räkor med skal
Dagens recept: Spansk räkrätt

Dagens recept: Spansk räkrätt

Tillsätt de rensade räkorna och låt dem fräsa med några minuter, så de blir riktigt heta. I vårt recept anges koktiden till några minuter, så passa på och koka endast så att räkorna blir riktigt heta
Pasta med vitlöksräkor

Pasta med vitlöksräkor

Stek räkorna och chilin i oljeblandningen. Räkorna ska få en smakrik, ”bränd” yta. När vinångorna har dunstat, ta stekpannan från värmen och vänd ner pastan i räkorna
Krämig pasta med vitlök och räkor

Krämig pasta med vitlök och räkor

På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Gambas al ajillo (Tigerräkor i vitlökssås)

Gambas al ajillo (Tigerräkor i vitlökssås)

Lägg i räkorna samt den goda såsen i formarna och servera näs det fortfarande fräser. Tiggerräkor. När det fräser så häller du i räkorna och låter dem vara i ca 1,5 min beroende på storleken
Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar

Gambas al ajillo - Räkor i vitlök

Om du använder vanliga kokt räkor räcker det med ca 1 minut. Sätt ugnen på 225 grader. Skala Scampin men låt skalet längst ut på stjärten sitta kvar
Räkor i ugn med kryddsmör och gott doppbröd

Räkor i ugn med kryddsmör och gott doppbröd

Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök samt dill och fördela kryddsmöret över räkorna. 600 g räkor med skal. 1salt och pepparLägg räkorna i en ugnsfast form. Ugnsstek räkorna i 225°C tills de är lätt gyllenbruna och smöret har smält helt