2 Varva pastaplattor med fyllningen. 3 Grädda 30 min mitt i ugnen 250 g färska pastaplattor. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
Pasta /. Med inspiration från just krabbkakor, rörde jag ihop en snabb pastarätt, med krabbkött, zucchini (snacka om högsäsong, de växer så de knakar i Lise-Maries trädgårdsland), fänkål och röd chili
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt ansvisningarna på förpackningen. 2port pasta. Hälla av pastavattnet men spar 1-2msk av pastavettnet. Skaka pastan fri från överflödigt vatten och vänd ner i såsen, späd med 1-2msk av pastavattnet för en bra konsistens. 2port pasta
Koka pastan al dente - var noga med att den inte blir överkokt. Medan pastan kokar klart lägger du i köttet och de långsamrostade tomaterna i din stekpanna med lökhack
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè