Stek lammkotletterna och krydda. 40 E% 8 st lammkotletter , fett bortskuret. 1. Skölj bönorna och blanda dem med finhackad basilika, vinäger och olivolja
kg fläsk- eller lammfilé. Skär köttet i ca 2 cm kuber, lägg i en bunke och tillsätt alla övriga ingredienser, blanda väl och ställ in i kylen minst en timme, gärna längre
Stek lammkotletterna i rikligt med smör och olja och resten av. Stek lammkotletterna i rikligt med smör och olja och resten av vitlöken samt rosmarinen ca 3 minuter på varje sida
Blev så glad när jag hittade både svensk lammkotlett och svensk lammfärs, oftast är det nya zeeländsk som står till buds och det är inget fel på dem men inte speciellt klimatsmart
4 st lammkotletter. Lägg de förstekta lammkotletterna över rotsaksblandningen i ugnsformen och ställ allting i ugnen för ytterligare 15 minuter i 165 graders värme. GLAD PÅSK 4 st lammkotletter
Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent
Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata
Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. 6st Lammracks1msk Olivolja2st Vitlöksklyftor1tsk MyntaSalt & peppar från kvarnGrönsaksragu. Lammracksen, gnid in racksen med oljan och kryddorna, stek i en panna runt om till en fin gyllene färg runt om, efterstek i ugn ca 120g till 58g i innertemperatur, använd en stektermometer. När lammracksen är klara så låter ta ut dem ur ugnen och låt vila i ca 10min, skär i portionsbitar, under tiden så fräser du på grönsakerna i oljan och vitlöken. 6st Lammracks
I veckan kom jag över färska fina lammracks och kunde inte motstå att köpa dom. Har längtat länge efter lamm så igår lagade jag till en festlig måltid innan det var dags för lite galej med vännerna
Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag. Gnid in lammracksen och grilla dem sedan i ugnen till rosa perfektion, helst på låg värme efter att de stekts hastigt i het panna för att få fin yta