Fisk

Fisk

  • 12 Recept
Mormors hallonkräm

Mormors hallonkräm

Det här är en riktigt god svensk ”retro” dessert, mormors hallonkräm med mjölk. Som mellanmål med en smörgås till passar den också bra
Torsk i hummersås

Torsk i hummersås

Lägg ner fiskbitarna och ös lite sås över dem. Tina torsken så att du kan skära den i portionsbitar. Salta dem lätt
Smarrig torsk med tomat

Smarrig torsk med tomat

Om du använder fryst fisk ska du först tina upp den. Torka bort vätska från fisken med hushållspapper, krydda med salt och peppar runt om och ställ åt sidan
Snabbgravad lax

Snabbgravad lax

Tvätta citronen och riv skalet. Pressa saften och häll över laxen. Blanda salt och socker, och gnid in i laxen
Snabbmarinerad lax

Snabbmarinerad lax

Skiva laxen tunt, gärna innan den tinat helt. Lägg ut laxen i ett lager på ett stort fat. Blanda salt och socker och strö över laxen
Örtgravad lax

Örtgravad lax

Blanda salt, socker, vitpeppar och örtkryddor i en skål. Gnid in laxköttet med blandningen. Låt stå 2 dygn i kylskåp
Lax med räkor

Lax med räkor

Smaka av med salt och peppar och häll över fisken. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Salta och peppra
Gravad lax

Gravad lax

Frys laxen i ett dygn. Låt laxen halvtina och skär bort benet men låt skinnet vara kvar. Plocka bort alla småben, gärna med en pincett
Inkokt lax med räktopp

Inkokt lax med räktopp

Lag. Skala och skiva löken. Koka ihop vatten, lök, lagerblad, pepparkorn, salt, ättikssprit och socker i 5 minuter
Lax i krämig sås

Lax i krämig sås

Krydda med salt och peppar och häll såsen över fisken. Klyfta tomaterna och strö dem över fisken. Lägg laxen i en smord ugnsfast form
Krämig lax i örtsås

Krämig lax i örtsås

Lite fishsauce i såsen är gott i också (istället för fiskbuljong). Gooood morning. Ställde klockan på 9 i morse, var helt yr i mössan