Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Nog om det, idag har faktiskt inte varit ute i trädgården utan har istället bakat en stor marängbotten samt kokat dubbel sats med lemon curd - en citronkräm alltså
Hallon curden ska vara avsvalnad innan du använder den så gör den i god tid. Den perfekta fyllningen till pajer, tårtor och andra bakverk eller varför inte ha den som marmelad/sylt på scones
Min absoluta favoritsås till vaniljglass är lemon curd och givetvis ska den vara hemmagjord. Det är lätt att fixa till själv och smakar så friskt och gott
Om det är något jag fått smak för det senaste året så är det curd. Fast jag ska erkänna att det tidigare bara varit lemon curd som jag pillat med hemma
Det slutade med en curd och idén till den kom egentligen av att jag ville göra en cheesecake med rabarbersmak och för att kunna göra den behövdes rabarber i något mer flytande form