Såser /Röror

Såser /Röror

Baguetter med crabfishröra

Baguetter med crabfishröra

Tina crabfishen. Hacka crabfish och ananas. Blanda alla ingredienser i en skål. Dela baguetterna i fyra delar
Gudomlig sås!

Gudomlig sås!

Det är givetvis Bearnaise såsen jag talar om, så goood blev den. Bearnaise 3 port2 msk finhackad lök5-10 vitpepparkorn2 stjälkar persilja2 msk vitvinsvinäger2 msk vatten150 smör, inget jävla margarin
Kinesisk sötsur sås

Kinesisk sötsur sås

Ingredienser 1 msk olja 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 dl vatten 0,5 tsk salt 3 msk socker 4 dl kycklingbuljong 1 msk potatismjöl 1 msk vinäger 2 tsk tomatpuré Köp receptet
Dressing till räksallad.

Dressing till räksallad.

Idag gjorde jag en räksallad till middag och till den gjorde jag den här dressingen. Ingredienser. 2 dl gräddfil1 dl majonäs2 msk ketchup½ tsk salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk citronolja2 msk finhackad dill Rör ihop allt och servera till räksalladen
Grundrecept redningar

Grundrecept redningar

Smör eller margarin. 1Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 1Vätska
Vitlökssås

Vitlökssås

4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt. 12 klyftor vitlök. 12 msk olivolja (valfritt)Skala och pressa vitlöken i en skål
Vitlök och chilimajonnäs

Vitlök och chilimajonnäs

Ingredienser Majonnäs För 7 dl majonnäs 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk pressad citron eller äppelcidervinäger 4,5 dl extra mild olivolja 2 krm havssalt/himalayasalt 2 st stora vitlöksklyftor 1 st chili Efter tycke
Matjessillröra - recept

Matjessillröra - recept

Midsommarlunch 2018. Matjessillröra 2-4 port. 200 g. matjessill, strimlad. ½ dl majonäs. 1 dl. créme fraiche. 2 msk kaviar
Glad påsk! - Gubbröra på matjessill

Glad påsk! - Gubbröra på matjessill

1 brk matjessill. 1 msk hackad gräslök2 hårdkokta ägg. 1 msk majonnäs. Ta upp sillen ur burken och låt den rinna av ordentligt, skär den sedan i kuber
Laxröra med lök och pepparrot

Laxröra med lök och pepparrot

Ta bort skinn och ev ben från laxfilén och mosa sönder i en bunke med en gaffel. Skala och finhacka rödlöken
Gubbröra

Gubbröra

Koka upp äggen och sätt kastrullen åt sidan med locket på 9–10 minuter beroende på storlek (de ska bli hårdkokta)
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Gubbröra

Gubbröra

100-150 gram avrunnen ansjovisfilé, en burk. 14 hårdkokta ägg, hackade. 13 msk dill, finhackad. 10,5 rödlök

Kall sås till gingravad älgrulle

Låt ananasen rinna av i ett durkslag, blanda sen alla ingredienser och ställ kallt tills servering. 1 ½ dl crème fraiche