Juĺmat

Juĺmat

  • 36 Recept
Magisk Janssons frestelse

Magisk Janssons frestelse

1 kg potatis 2 gul lök 4 dl grädde 125 g ansjovisfilé 0,5 tsk salt 2 klyfta vitlök 100 g Grana Padano
Laxrullar med pepparrot

Laxrullar med pepparrot

Idag åt vi vitkålscarbonara till kvällsmat och det är en stor favorit här hemma hos oss. Samtidigt som vi åt tittade vi på första avsnittet av "The voice", ska bli spännande att se vad det blir av det programmet
Honungsglaserade revbensspjäll

Honungsglaserade revbensspjäll

Ingredienser Portioner. 4 1 kg tjockskurna revbensspjäll Marinad 1/2 dl äppelcidervinäger 2 msk honung 1/2 dl soja 1/2 dl olja 1 krm svartpeppar 1/2 tsk ingefära Lägg till i inköpslistan
julens goda köttbullar

julens goda köttbullar

Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Räksallad

Räksallad

Räksallad. 15 mars 2019 @ 10. 55. En av mina vänner Erika, Smaskelismaskens, har jag mött över matbloggandet
SILL MED VÄSTERBOTTENOST

SILL MED VÄSTERBOTTENOST

1. Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer). 2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Något som vi inte riktigt kan fatta, men som enligt almanackan är ett faktum, är att det på söndag är första advent och att det idag är endast 24 dagar kvar till julafton
Apelsinsill

Apelsinsill

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar. Koka samman ättiksprit, socker och vatten i en kastrull
Julsill

Julsill

Så var det dags att lägga in Julsillen. Trots att det finns massor av goda färdiginlagda sillar så tycker jag det blir godast med heminlagda
Citron- och purjolökssill

Citron- och purjolökssill

Ett till recept från tidningen om jul som jag fick av min mamma. Blev en väldigt god sill. 2 burkar inläggningssill a 420 g1 purjolök1 1/2 citron1 tsk kryddpepparkorn10 st vitpepparkorn1 tsk rosépepparkorn5 kryddnejlikor1 lagerbladLag
Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska
Kryddig julsill

Kryddig julsill

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Tillsätt kryddnejlikor, peppar, kanel och apelsinskal. Låt lagen kallna helt i ett vattenbad
Västerbottenssill

Västerbottenssill

1. Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag. 2. Skär sillen i så stora bitar som du önskar. 3. Rör ihop majonnäs, yoghurt, västerbottenost, vitlöksklyftan och senap
Krämig ägg- och matjessallad

Krämig ägg- och matjessallad

1. Skala potatisen och skär den och matjessillen, samt äggen i små tärningar. Skiva salladslöken tunt. 2. Blanda majonnäs, turkisk yoghurt, kaviar och salladslök
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Kräftströmming

Kräftströmming

Här kommer ett recept på en krämig och god kräftströmming. Passar på buffébordet eller som ensamrätt tillsammans med potatis