Glutenfria kakor.

Glutenfria kakor.

#17 Dubbla mandelkakor

#17 Dubbla mandelkakor

När det är någon form av högtid, jul, påsk eller födelsedagar, så bakas det två speciella kakor hemma, det är arrakskakor och dubbla mandelkakor
Glutenfri Pollykaka

Glutenfri Pollykaka

Hyllan med glutenfria produkter i hembutiken är inte särskilt bred och de specialgjorda glutenfria produkterna är ofta hutlöst dyra
Chokladdoppade kokosbollar

Chokladdoppade kokosbollar

Chokladdoppade kokosbollar. 50 g kokosolja. ½ dl sötströ. 1 dl vispgrädde. 1 dl kokosmjölk. 200 g riven kokos. 100 g mörk choklad (helst 90-100% kakao)
Glutenfria havrekakor med choklad

Glutenfria havrekakor med choklad

Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
Glutenfria Hallongrottor

Glutenfria Hallongrottor

Rör eller vispa fettet och sockret mjukt. Tillsätt ägget. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg

Glutenfri pepparkaksdeg

Smält smöret. Tillsätt socker, sirap, kryddor och fiberhusk. Låt svalna. Blanda i hackad mandel, ägg och mjölmix, lite i taget
Mördeg till småkakor

Mördeg till småkakor

Finfördela fettet i de torra ingredienserna och ev. smaksättning (ej sylten. ) med hjälp av matberedare, mixer eller för hand
Uppgraderade kokostoppar

Uppgraderade kokostoppar

Kokostoppar är ju en gammal klassiker. Det här receptet kommer från Leila Lindholm och har det där lilla extra
Kransekake glutenfri

Kransekake glutenfri

För att laga Kransekake glutenfriKransekake är en klassisk kaka från Norge som är utmärkt som småkakor
Glutenfria syltkakor

Glutenfria syltkakor

Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
Dammsugarbollar

Dammsugarbollar

Dammsugarbollar. 14 januari 2016 @ 16. 15. Förra gången jag bloggade om dessa godsaker hade jag ju fått färdiga bollar av min bloggvän Erika, Smaskelismaskens
Barnens favorit – bananbiskvi

Barnens favorit – bananbiskvi

Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Biskvier i form

Biskvier i form

Mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Tillsätt vitorna och arbeta samman till en slät smet. Skeda upp smeten i småkaksformar
Kioskbollar

Kioskbollar

Kioskbollar. Välkommen onsdag. fast idag skulle man nästan mycket väl kunna säga välkommen fredag istället med tanke på att det är röd dag imorgon och (i alla fall min) arbetsveckan är slut för denna gången
Rullrån glutenfria

Rullrån glutenfria

Blanda alla ingredienserna i en skål och vispa till en slät smet. Tag ca 1 msk smet och lägg i det heta rånjärnet
Glutenfria citronkakor

Glutenfria citronkakor

Det här är en variant av mitt recept på glutenfria syltkakor, som jag gör med hemmagjord lemon curd som fyllning
Glutenfria knäckflarn

Glutenfria knäckflarn

Glutenfria knäckflarn (ca 30 st)75 g smör. Knäckflarn är goda att äta som de är eller som tillbehör till glass
Glutenfria drömmar

Glutenfria drömmar

Glutenfria drömmar (ca 25 st)50 g rumsvarmt smör. Härliga småkakor som är så spröda att de nästan smälter i munnen
Glutenfria chokladbiskvier

Glutenfria chokladbiskvier

Glutenfria chokladbiskvier (ca 16 st). Chokladbiskvier är ett av mina favoritbakverk. I det här receptet har jag tillsatt vaniljkräm till smörkrämen, vilket jag tycker ger en extra god och krämig fyllning