Lottikas kokbok

Lottikas kokbok

  • 12 Recept
Snabb pizzadeg utan jäst

Snabb pizzadeg utan jäst

Pizzadeg utan jäst (4 st. ). 8 dl vetemjöl special + lite extra. 3 dl kallt vatten. 5 msk rapsolja5 tsk bakpulver1 tsk salt


Krämig morotssoppa

KRÄMIG MOROTSSOPPA. En härlig soppa med mild smak. Vallmofröna ger en spännande, oväntad smak åt soppan. 4 personer
Fläskytterfilé marinerad i coca cola!

Fläskytterfilé marinerad i coca cola!

Paketinslagning och handla mat till julbordet… är det något som man har glömt. Varje år så säger man att det inte skall vara så många sorter på julbordet, varje år så blir det lika mycket
Ris a la Malta

Ris a la Malta

25 Dec. 07. 06. Ris a la Malta. 0kommentarer. Godmorgon Juldagen. Jag hoppas att ni alla hade en riktigt fantastikt mysig julafton igår och att ni sovit gott inatt
Julskinka (koka & griljera)

Julskinka (koka & griljera)

Ingen jul utan skinka. Om man inte känner för att koka själv går det utmärkt att köpa en färdigkokt skinka och griljera
Barnens bästa pastasallad

Barnens bästa pastasallad

Koka pastan enl anvisningen på paketet men använd lite mer salt än vanligt. Skölj noga i kallvatten. Blanda ihop gräddfil och majonnäs i en skål
Gills pastasallad

Gills pastasallad

Koka pastan och låt den svalna. Hacka grönsakerna och löken. Blanda ihop allt. Tips. Pressa gärna lite vitlök i
Barnens kyckling i ugn

Barnens kyckling i ugn

Linda bacon runt kycklingfiléerna. Sätt ugnen på 225º. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll grädden och mango chutney i en skål

Juliga köttbullar med must

Ger ca 40 köttbullar. Hacka löken mycket fint eller riv på rivjärn. Bryn den lätt i smör i en stekpanna. Blanda julmust och ströbröd i en skål och låt svälla i ca 10 minuter
Grönkålschips

Grönkålschips

1. Riv av stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar. 2. Massera in oljan, saltet och eventuellt citronsaften och lägg ut grönkålen
Koka julskinka och sedan griljera med hjälp av Ernst

Koka julskinka och sedan griljera med hjälp av Ernst

I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. "Ajamen nääää, har dom inget annat för sej i det där Mårtenssonska köket än att bjuda på julmat hela tiden", tänker kanske någon nu i