Sås

Sås

Kall sås med mango chutney och curry

Kall sås med mango chutney och curry

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl crème fraiche , 15 %, el
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Koka grönpepparsåsen i någon minut under omrörning. 2,5 dl valfri fond eller vatten och en halv buljongtärning av kött, kyckling, fisk eller grönsak (beroende på vad såsen serveras till - grönsaksbuljong funkar till allt)
Soja, ingefära och chilisås

Soja, ingefära och chilisås

Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk srirachasås eller sambal oelek
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser Portioner. 4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Gräddsås – godaste receptet

Gräddsås – godaste receptet

Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen småkoka i 5 minuter. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Supergod currysås

Supergod currysås

Currysås är väldigt gott men jag har aldrig lagat såsen från grunden tidigare förrän nu. Mixa såsen slät med en stavmixer
Persilje- & vitlöksmajonnäs

Persilje- & vitlöksmajonnäs

Ingredienser Portioner. 3 dl 2 vitlöksklyftor 1 dl grovhackad persilja 2 1/2 msk vatten 2 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Ja ni som följer oss på andra sociala medier som det så tjusigt heter, Instagram och Facebook, vet redan att det låg en härligt vårgrön ärtsallad sidan om entrecoten och i såsskålen hällde vi whiskysås
Kycklingfilé i ugn & enkel Currysås

Kycklingfilé i ugn & enkel Currysås

M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången
Ceasarsallads dressing

Ceasarsallads dressing

Till en ceasardressing behöver du. 2 ägg1 msk vitvinsvinäger6 ansjovisfileér2 msk senap (Jag använde Johnnýs söt-starka senap)salt och peppar1 pressad vitlöksklyfta2 dl olja5 msk riven parmesanost