Nyår

Nyår

  • 6 Recept
Bearnaisesås - se & gör

Bearnaisesås - se & gör

Smält smöret och värm det till 55 grader. Plocka bladen från dragonen och finahacka dragonstjälkarna. Spara bladen till slutet
Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiens potatispuré 1 tsk smör 2 msk pinjenötter , rostade (rostade i torr panna ca 2 minuter) 1 dl parmesanost , riven 1 odefinierad salt 1,5 msk olivolja , ca 1 odefinierad vitpeppar , nymald 1,5 dl standardmjölk , varm 800 gram mjölig potatis Oxfilé 1 flingsalt 1 svartpeppar , nymald 1 smör 800 gram oxfilé , helst mittbit, gärna ekologisk Svampsky 2 msk smör 1 st Schalottenlök(ar) 3 dl kalvbuljong , stark 2 msk balsamvinäger 300 gram svamp 1 salt 1 vitpeppar , nymald Köp receptet
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Ingredienserpotatis smör salt ströbrödSkala potatisen, skär skåror i den (det underlättar att lägga potatisen i en träslev eller liknande så att man inte råkar skära igenom den)
Helstekt oxfilé med madeirasås

Helstekt oxfilé med madeirasås

  Hoppas att ni hade en bra nyårsafton.   Helstekt oxfilé med madeirasås var det som lagades till huvudrätt på nyårsafton och till det en potatiskaka, broccoli och en fräsch sallad
Kungligt gott

Kungligt gott

Även vi måste ju sätta i oss någonting under Kronprinsessan Viktorias bröllopsmiddag. Man blir ju hungrig av allt detta ståhejjet