Helgfrukosten (eller brunchen) är speciell tycker jag och vill gärna njuta av den så mycket jag kan. Dessa pannkakor är superenkla att göra och snabbt går det
Nu har jag experimenterat vidare med att göra egen Granola. Denna gång vart det så mycket godare (och billare i smartpoints) än Chokladgranolan som jag gjorde i början av månaden
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Något som är otroligt gott är rostade grönsaker. Ett helt fantastiskt tillbehör att ha vid sidan om. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Jag måste erkänna att jag inte äter den själv så ofta men en dag så hamnade faktiskt tre buketter i varukorgen
Jag går på måndagar på scrapbookings grupp och så har vi rullande fika lista. Denna måndag var de min och svägerskan tur att baka och då blev jag inspirerad av Frostrosornas inlägg om mjuk chokladkaka
Hej svejs. Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår