efterrätt

efterrätt

Citronglass

Citronglass

Tvätta skalet på citronerna noga med diskmedel. Torka av. Riv sedan skalet på rivjärn. Var noga så du bara river det yttersta, ej det vita för det ger en besk smak
Citronmousse med lemoncurd, passionsfrukt och havreflarn

Citronmousse med lemoncurd, passionsfrukt och havreflarn

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Citronmousse 4 st gelatinblad 4 st ägg 1,5 dl strösocker 0,5 krm flingsalt 1,5 dl lemoncurd 2 st citron(er) , skal och saft 2,5 dl vispgrädde Topping 100 gram havreflarn 4 st passionsfrukt(er) Köp receptet
Nötkolapaj

Nötkolapaj

Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Pannacotta med vit choklad och hallonsås

Hej på er. Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Key lime pie – enkelt recept

Key lime pie – enkelt recept

400 g kondenserad mjölk på burk. 1125 g färskpressad limesaft (1 ¼ dl = saften från 4–5 limefrukter)
Fudgesås

Fudgesås

0,5 dl farinsocker. 11 dl vispgrädde. 12 msk ljus sirap. 150 g mörk choklad. 125 g smör. 10,5 dl farinsocker 1 dl vispgrädde 2 msk ljus sirap 50 g mörk choklad 25 g smörKoka upp farinsocker, vispgrädde och sirap – låt såsen sjuda under omrörning på medelvärme i ca 3 minuter
Pannacotta med hallongelé och vit choklad

Pannacotta med hallongelé och vit choklad

Ingredienser Portioner. 4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vit choklad Lägg till i inköpslistan
Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt

Ingredienser Portioner. 6 2 gelatinblad 3 dl vispgrädde 1/2 dl strösocker 1 krm vaniljpulver 2 dl grekisk yoghurt (10 %) 250 g fryst, tinad mango 2 urgröpta passionsfrukter 1 msk färskpressad citronjuice 6 krossade maränger Lägg till i inköpslistan
Pannacotta med hallonspegel

Pannacotta med hallonspegel

En liten pannacotta är en perfekt avslutning på en god middag. Den är som en brylépudding, den slinker så lätt ner i magen, den behöver knappt tuggas