Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Koka broccolin med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden. 4 minuter av koktiden. Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner
Rör ned spenaten och låt alltsammans småputtra 5-10 minuter under tiden du förbereder bechamelsåsen. Låt sjuda under omrörning på svag värme i ca 5 minuter tills såsen tjocknat något. Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills den fått fin färg
Här kommer den i min tappning, och jag lovar dig, den är otroligt krämig och god. Lägg sedan i potatisskivorna och låt det koka några minuter tills vätskan tjocknat med hjälp av stärkelsen från potatisen
Mangosallad blir en fräsch, god och sötfruktig sallad, som gjord för de varma sommarkvällarna. Den passar perfekt till grillat fläskkött, gärna med en söt eller stark glaze
Grädda i mitten av ugnen på 180 gr i ca 13-16 min, beror på hur kladdig du vill ha den. Igår var jag så sugen på lite fika, och inget hade vi hemma, så det vara bara att baka lite