300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
På långfredag har vi traditionsenlig långfredagslunch på landet och jag har förberett två pajer som vi ska ha på påskbuffébordet - en av dem är den här med lök, västerbottensost och kummin
I sin senaste bok, Liver Rescue av Anthony William aka Medical Medium, skriver han att de flesta av våra hälsoproblem stammar från en lever som är trött och överbelastade av virus, toxiner, tungmetaller etc
Potatis, salt, fett – där har vi ingredienserna till ett långt och lyckligt liv. Janssons frestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt
När man äter vegansk eller vegetariskt så är det viktigt att tänka på att få i sig det som kallas fullvärdigt protein, det vill säga de 9 aminosyrorna som vi behöver tillföra via kosten och som kallas för essentiella aminosyror
Dagens recept är ju som alla andra måndagar ett vegetariskt. Idag ska jag på konferens med jobbet. Snart ska jag lämna hemifrån för att åka till jobbet och därifrån går bilarna mot Trosa
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Vegetarisk* gubbröra är nog ett av mina mest lagade och omtyckta recept. Röran är knappast bildskön, men det kompenserar den för genom att vara jävligt god